Pareto Global Corporate Bond var en nettoförsäljare under oktober - ökade 0,6 procent i oktober

Nyhet

Pareto Global Corporate Bond var en nettoförsäljare under oktober - ökade 0,6 procent i oktober

Fonden Pareto Global Corporate Bond A steg 0,6 procent i oktober. Sedan årsskiftet har fonden minskat 0,8 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Stefan Ericson och Mathias Lundmark.

Enligt Lundmark och Ericson har bolag justerat sina kostnadsbaser som konsekvens av den nya osäkerheter kring Corona.

"Med detta sagt har de flesta företag globalt justerat sin kostnadsbas och ändrat sättet de sköter bolagen på, vilket har gett resultat. Vi ser detta i de flesta Q3-rapporter som har kommit för innehaven i fonden. Hållbarhetsutvecklingen fortsätter".

Under perioden deltog fonden i en nyemission i Getlink.

"En nyemission som fonden deltog i var Getlink, en av få high yield Green Bond-emissioner som kommit. Fonden har ägt obligationer i företaget under en tid, och det var intressant att se företaget förlänga finansieringen".

Förvaltarna skriver att fonden var en nettosäljare under oktober. Detta efter att fonden utvecklats starkt och att värderingarna gått upp i marknaden.

Vid månadsskiftet var fondens största emittenter Upm Kymmene, Getlink, Eurofins, Jacob Holm och Scan Global.

Pareto Global Corporate Bond A, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent0,6
Fond i år, förändring i procent-0,8

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Getlink

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Getlink

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev