Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Paxman inleder klinisk prövning för CIPN

Medicinteknikbolaget Paxman inleder en klinisk prövning för CIPN tillsammans med National University Hospital, Singapore. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Syftet med studien är att undersöka säkerheten och tolerabiliteten av kryokompression i extremitetern för att förebygga kemoterapiinducerad perifer neuropati (CIPN) via det nyutvecklade Paxman Cryocompression System (PCCS) hos friska försökspersoner och cancerpatienter", skriver bolaget.

Studien beräknas att starta nu i november och väntas vara färdig i september 2023. En större randomiserad fas 3-effektivitetsstudie planeras att öppnas under andra halvan av 2022.

"Genom denna viktiga studie hoppas vi kunna bevisa säkerheten och tolerabiliteten av kryokompression i extremiteterna för att förebygga kemoterapi-inducerad perifer neuropati, som är en försvagande biverkning för många cancerpatienter. Behandlingen av CIPN är ett otillfredsställt och allt mer akut kliniskt behov, och en förebyggande lösning kommer förhoppningsvis att förbättra livskvaliteten för ett betydande antal patienter runt om i världen", kommenterar vd Richard Paxman.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Paxman

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Paxman

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt