Paxman inleder klinisk prövning för CIPN
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Paxman inleder klinisk prövning för CIPN

Medicinteknikbolaget Paxman inleder en klinisk prövning för CIPN tillsammans med National University Hospital, Singapore. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Syftet med studien är att undersöka säkerheten och tolerabiliteten av kryokompression i extremitetern för att förebygga kemoterapiinducerad perifer neuropati (CIPN) via det nyutvecklade Paxman Cryocompression System (PCCS) hos friska försökspersoner och cancerpatienter", skriver bolaget.

Studien beräknas att starta nu i november och väntas vara färdig i september 2023. En större randomiserad fas 3-effektivitetsstudie planeras att öppnas under andra halvan av 2022.

"Genom denna viktiga studie hoppas vi kunna bevisa säkerheten och tolerabiliteten av kryokompression i extremiteterna för att förebygga kemoterapi-inducerad perifer neuropati, som är en försvagande biverkning för många cancerpatienter. Behandlingen av CIPN är ett otillfredsställt och allt mer akut kliniskt behov, och en förebyggande lösning kommer förhoppningsvis att förbättra livskvaliteten för ett betydande antal patienter runt om i världen", kommenterar vd Richard Paxman.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Paxman

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Paxman

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt