Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Qlucore

Qlucore ökar förlusten i tredje kvartalet

Life science-bolaget Qlucore, som nyligen noterades på Firsth North. redovisar något ökande omsättning samt ökad förlust i det tredje kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 3,1 procent till 3,3 miljoner kronor (3,2).

"Vi ser fortsatt långa beslutsprocesser samt fortsatta svårigheter att nå ut till våra kunder till följd av pandemin. Fram tills nu har försäljningsarbetet i huvudsak varit digitalt men vi anar en ljusning och har glädjande nog bokat de första fysiska utbildningarna för kunder igen", uppger bolagets vd Carl-Johan Ivarsson.

Ebitda-resultat blev -3,4 miljoner kronor (0,5).

Rörelseresultatet blev -4,2 miljoner kronor (-0,1).

Resultatet före skatt var -4,3 miljoner kronor (-0,1).

Resultatet efter skatt blev -4,3 miljoner kronor (-0,2).

Resultat per aktie hamnade på -1,62 kronor (-0,10).

Likvida medel uppgick till 20,4 miljoner kronor (2,5).

Qlucores verksamhet påverkas fortfarande av pandemin, men Ivarsson ser att detta är på väg att vända när samhället återgår till normalare förhållanden.

"Vi kan konstatera att forskningsaffären och också vårt pågående arbete med att etablera diagnostikaffären, fortfarande påverkas av färre möten, konferenser mm. Däremot anar vi att det är på väg att vända vartefter världen återgår till mer normala förhållanden och restriktionerna lättar i spåren av pandemin", avslutar Ivarsson.

Qlucore, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning3,33,23,1%
EBITDA-3,40,5
EBITDA-marginal15,6%
Rörelseresultat-4,2-0,1
Resultat före skatt-4,3-0,1
Nettoresultat-4,3-0,2
Resultat per aktie, kronor-1,62-0,10
Likvida medel20,42,5716,0%


http://media.finwire.com/media/FWS006A33F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Qlucore

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Qlucore

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt