Redeye inleder bevakning av Initiator Pharma - ser uppsida på 70 procent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redeye inleder bevakning av Initiator Pharma - ser uppsida på 70 procent

Redeye inleder bevakning av Initiator Pharma med ett motiverat värde på 12 kronor per aktie under basscenariot. Den satta riktkursen motsvarar en uppsida på 70 procent för aktien, enligt en uppdragsanalys.

Redeye anser att bolaget har två unika kandidater mot erektil dysfunktion. Detta då de erbjuder behandlingar bortom den nuvarande PDE5i på vilken 30-40 patienterna inte svarar på. Det gör att man sitter i förarstolen med att fånga upp betydande marknadsandelar och kan också prissätta läkemedlen dyrt till följd av avsaknad av konkurrens, enligt Redeye.

Utöver produkterna har Initiator Pharma också stärkt kassan genom två emissioner och i samband med detta fått två långsiktiga storägare i Linc och Adrigo. Detta både stärker caset kring bolaget och säkrar finansiering till slutet av 2023, enligt Redeye.

Slutsatsen blir att utsikterna ser positiva ut för Initiator både på kort och lång sikt, enligt Redeye.

Analysen lyfter Initiator-aktien som rusar 15 procent på måndagen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.