Nyhet

Robeco Global Consumer Trends minskade 1,3 procent i oktober

Fonden Robeco Global Consumer Trends D EUR minskade 1,3 procent i oktober, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 1,8 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 24,3 procent och är därmed bättre än index som har minskat 4,7 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Jack Neele och Richard Speetjens.

Under oktober sjönk de globala marknaderna, vilket förvaltarna menar främst berodde på osäkerhet kring USA-valet samt oro inför ökad spridning av coronaviruset. Angående coronaviruset skriver förvaltarna att Kina ser ut att ha en betydligt mer begränsad spridning än USA och Europa. Detta tror man delvis beror på att de västerländska ekonomierna centreras mer kring branscher som kräver personliga interationer, medan de asiatiska ekonomierna snarare är inriktade på produktionssektorer där fysisk distans är enklare att upprätthålla.

Bland fondens negativa bidragsgivare i oktober fanns Netflix, vars aktie under månaden sjönk med fem procent. Enligt förvaltarna reagerade marknaden negativt på nyheten om att antalet nya prenumeranter till tjänsten i tredje kvartalet var lägre än väntat.

På den positiva sidan fanns Alphabet. Enligt förvaltarna släppte bolaget en stark kvartalsrapport, vilket fick aktien att trotsa de negativa nyheter kring rättsprocessen bolaget är inblandad i.

Under månaden gjordes flera förändringar bland fondens innehav. Förvaltarna sålde delar av innehaven i Danone och Pernod Ricard. Däremot ökade man sina positioner i till exempel Mastercard, Shopify och Sony.

Robeco Global Consumer Trends D EUR, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-1,3
Index MM, förändring i procent-1,8
Fond i år, förändring i procent24,3
Index i år, förändring i procent-4,7

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt