Scibase meddelar att nya kliniska studier visar förbättrad detektion med Nevisense
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Scibase meddelar att nya kliniska studier visar förbättrad detektion med Nevisense

Scibase meddelar att nya kliniska studier visar förbättrad detektion av melanom för amerikanska läkare med Nevisense.

Journal of the American Academy of Dermatology (JAAD) och SKIN, Journal of Cutaneous Medicine (SKIN) har publicerat studier som utvärderar den kliniska effekten av Nevisense. Studierna jämförde resultaten från amerikanska kliniker som utvärderade atypiska pigmenterade hudfläckar med enbart visuell utvärdering jämfört med kombinerad visuell utvärdering och Nevisense-resultat.

De viktigaste resultaten i studierna var:

- Antalet "missade melanom" minskade från cirka 7 procent till mindre än 1 procent.

- Total sensitivitet (förmåga att korrekt identifiera melanom) ökade i genomsnitt över grupperna med 14 procent och specificitet (förmåga att korrekt identifiera godartade mol) med 10,2 procent.

- Totalt identifierade klinikerna 1 334 fler melanom med Nevisense jämfört med enbart visuell utvärdering.

- Alla typer av läkare (hudläkare, sjuksköterskor och "residents") förbättrades med en liknande grad och de kliniker som hade lägst antal korrekta utvärderingar visade störst förbättring.

- I JAAD-studien förbättrade dermatologer sin känslighet från 84 procent till 98 procent, deras specificitet från 34 procent till 44 procent och deras NNB (Number needed to biopsy - antal biopsier per identifierat melanom) från 6,3 till 5,3.

"Kliniker står inför svåra beslut varje dag när de utvärderar hudförändringar, så det var väldigt positivt att se att Nevisense kunde förbättra deras noggrannhet så signifikant. Nevisense kunde hjälpa kliniker på alla nivåer av erfarenhet, och särskilt de som gynnas mest av ytterligare information och stöd", säger Simon Grant, vd för Scibase.

Han fortsätter:

"Dr. Rigels studier bekräftade vad vi ser från våra användare - betydande klinisk nytta för både läkare och patienter. Detta är ytterligare ett bevis på Nevisense potential att förbättra vårdstandarden för detektering av melanom i USA och kommer att ge support till vår pågående kostnadsersättningsprocess."

Lars Johansson
[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Scibase

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.