Scibase minskar omsättning men även förlusten under andra kvartalet

Nyhet

Scibase minskar omsättning men även förlusten under andra kvartalet

Scibase redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad nettoförlust.

Omsättningen sjönk 22,7 procent till 1,7 miljoner kronor (2,2).

Lägre minskning än väntat, skriver vd Simon Grant.

"Även om en 23 procentig minskning inte är positiv så var försäljningen under Q2 ändå över förväntan och det var positivt att åter se en efterfrågan från kunder i juni. Försäljningen påverkades både av en minskad elektrodförsäljning till befintliga kunder på grund av deras förkortade öppettider samt försäljning till nya kunder då möjligheten att träffa dessa har varit starkt begränsad."

Resultatet efter skatt blev -8,9 miljoner kronor (-10,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,38 kronor (-0,64).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -8,7 miljoner kronor (-9,9).

Likvida medel uppgick till 30,5 miljoner kronor (46,8).

Bolaget skriver att försäljning och kundintresse ser ut att återgå till det normala från slutet av Q2.

Scibase, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning1,72,2-22,7%
Nettoresultat-8,9-10,6
Resultat per aktie, kronor-0,38-0,64
Kassaflöde från löpande verksamhet-8,7-9,9
Likvida medel30,546,8-34,8%

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Scibase

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Scibase

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev