Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SEC

SEC sätter nya krav på kinesiska bolag som vill noteras i USA

USA:s finansinspektion SEC har börjat utfärda nya krav på kinesiska bolag som vill noteras i New York om vad de måste avslöja för investerare. Det skriver Reuters som fått ta del av dokument samt källor.

Enligt uppgift har vissa kinesiska bolag erhållit detaljerade instruktioner från SEC om större transparens av deras offshore-bolag. Dessutom behöver de informera mer om risker kring att kinesiska myndigheter lägger sig i deras verksamhet.

I juli uppgav SEC-ordförande Gary Gensler att det borde införas en paus för kinesiska bolag som vill listas i USA. Detta då han tyckte att bolagen borde vara mer transparenta på dessa punkter.

SEC:s senaste tilltag kommer efter att amerikanska regulatorer länge förargats över att kinesiska bolag vägrat att rapportera enligt amerikanska redovisningsstandarder. SEC är också under press att implementera regler om att avnotera kinesiska bolag som inte följer amerikansk redovisningspraxis.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt