Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Selectimmune Pharma rapporterar potentiell genombrottbehandling hos patienter med svår blåsvärk

Forskningsbolaget Selectimmune Pharma visar framgångsrika resultat av en ny behandlingsmetod för patienter med svår blåsvärk. Det framgår av ett pressmeddelande.

Resultaten publiceras i European Urology Open Science, en ledande tidskrift inom urologi som publicerar internationella upptäckter med klinisk relevans.

Forskare vid Lunds universitet har visat att smärtresponsen i blåsan accentueras av interleukin 1 (IL-1) och att behandling med en IL-1-receptorantagonist (IL-1RA) återställer blåsans hälsa hos mottagliga möss, som länkar IL-1- beroende inflammation mot smärta och urinblåspatologi.

Av studiens 17 deltagare kände 13 att deras livskvalitet ökat med behandlingen.

"Den kraftfulla akuta effekten och varaktiga symptomlindring hos svarande patienter indikerar att detta terapeutiska tillvägagångssätt är värt att utforska i kontrollerade kliniska prövningar", skriver bolaget i pressmeddelandet.

"Vi är stolta över att ha tagit våra molekylära upptäckter ända till kliniken", säger Ines Ambite, forskare vid Lunds universitet och FoU-koordinator, SelectImmune Pharma.

Aktien stiger drygt 11 procent till 13,50 kronor.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om SelectImmune Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien SelectImmune Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt