Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Smart Wires tar lån på 50 miljoner dollar hos Innovatus Capital Partners

Smart Wires, som erbjuder lösningar som gör elnäten effektivare, har tecknat ett lån med Innovatus Capital Partners på upp till 50 miljoner dollar, motsvarande 453 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lånet är uppdelat i två trancher där första 30 miljoner dollar ska ha utnyttjats den 31 december 2021, och resterande 20 miljoner dollar går att utnyttja mellan 1 april - 30 september 2023.

I låneavtalet ingår också möjligheten för Innovatus att innan utgången av 2025 kunna omvandla upp till 10 procent av det utestående lånet till aktier i Smart Wires till ett pris av 45 kronor per aktie, justerat för växelkursen mellan dollar och kronor vid tidpunkten för konverteringen.

Smart Wires kan använda lånet för att finansiera löpande verksamhet och som rörelsekapitalkostnader, samt för kostnader, avgifter och utgifter med koppling till finansieringsavtalet, anges det.

Lånet löper fram till den 30 juni 2027.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Smart Wires

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Smart Wires

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.