Sound Dimension genomför en nyintroduktion på Spotlight med första handelsdag 6 oktober
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Sound Dimension genomför en nyintroduktion på Spotlight med första handelsdag 6 oktober

Sound

Sound Dimension har godkänts för notering på Spotlight Stock Market. Första dag för handel beräknas bli den 6 oktober. Godkännandet är villkorat av att nyemissionen tecknas till minst 80 procent, motsvarande 12 miljoner kronor och att Spotlights spridningskrav om 300 aktieägare uppfylls. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sound Dimension grundades 2013 och är verksamma inom ljudteknik. Bolaget har tagit fram tekniken Aifi, Artificial Intelligence Fidelity, och bolaget ska på så sätt kunna erbjuda en bättre ljudupplevelse baserat på den utrustning som användaren redan har.

Emissionslikviden är avsedd att främst finansiera vidareutveckling och lansering av bolagets teknologi samt den operativa löpande verksamheten.

- Vi har stora ambitioner och vill sätta en ny de facto-standard inom ljud. Noteringen på Spotlight Stock Market är ett viktigt steg i Sound Dimensions fortsatta utveckling och för att introducera vår patenterade teknik, en teknik som kan förvandla det fragmenterade ljudet från enskilda ljudkällor till en konsertupplevelse, en möjlighet för alla att få tillgång till ett ljud av högsta kvalitet genom att använda teknik som redan finns i våra hem. Vi vill demokratisera ljud. Vi erbjuder en investering i ett litet företag, före intäkter har genererats, med en kraftfull och beprövad teknik, en stark strategi, en enorm möjlighet, ett unikt team och mycket begränsad teknisk risk, kommenterar vd Thomas Bergdahl.

Erbjudandet omfattar 2,0 miljoner units till teckningskursen 7,50 kronor per unit. Varje unit består av en aktie och teckningsoption TO1. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 15 miljoner kronor före emissionskostnader på 2,2 miljoner kronor. Nyemissionen är säkrad till 7,5 miljoner kronor, motsvarande 50 procent av erbjudandet, genom teckningsförbindelser. Teckningstiden inleds den 31 augusti och avslutas den 13 september.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Dimension

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt