Sound Dimension genomför en nyintroduktion på Spotlight med första handelsdag 6 oktober

Nyhet

{newsItem.title}

Sound Dimension genomför en nyintroduktion på Spotlight med första handelsdag 6 oktober

Sound Dimension har godkänts för notering på Spotlight Stock Market. Första dag för handel beräknas bli den 6 oktober. Godkännandet är villkorat av att nyemissionen tecknas till minst 80 procent, motsvarande 12 miljoner kronor och att Spotlights spridningskrav om 300 aktieägare uppfylls. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sound Dimension grundades 2013 och är verksamma inom ljudteknik. Bolaget har tagit fram tekniken Aifi, Artificial Intelligence Fidelity, och bolaget ska på så sätt kunna erbjuda en bättre ljudupplevelse baserat på den utrustning som användaren redan har.

Emissionslikviden är avsedd att främst finansiera vidareutveckling och lansering av bolagets teknologi samt den operativa löpande verksamheten.

- Vi har stora ambitioner och vill sätta en ny de facto-standard inom ljud. Noteringen på Spotlight Stock Market är ett viktigt steg i Sound Dimensions fortsatta utveckling och för att introducera vår patenterade teknik, en teknik som kan förvandla det fragmenterade ljudet från enskilda ljudkällor till en konsertupplevelse, en möjlighet för alla att få tillgång till ett ljud av högsta kvalitet genom att använda teknik som redan finns i våra hem. Vi vill demokratisera ljud. Vi erbjuder en investering i ett litet företag, före intäkter har genererats, med en kraftfull och beprövad teknik, en stark strategi, en enorm möjlighet, ett unikt team och mycket begränsad teknisk risk, kommenterar vd Thomas Bergdahl.

Erbjudandet omfattar 2,0 miljoner units till teckningskursen 7,50 kronor per unit. Varje unit består av en aktie och teckningsoption TO1. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 15 miljoner kronor före emissionskostnader på 2,2 miljoner kronor. Nyemissionen är säkrad till 7,5 miljoner kronor, motsvarande 50 procent av erbjudandet, genom teckningsförbindelser. Teckningstiden inleds den 31 augusti och avslutas den 13 september.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev