Nyhet

Stocks

Stocks in Play - Trelleborg rivstartar efter jätteaffär

Stockholmsbörsen har som väntat inlett runt nollan på fredagen. Flera tungviktare noteras exklusive utdelningar vilket drar ned OMXS30-index. Trelleborg rusar sedan bolaget meddelat att man går vidare med försäljningen av däckdivisionen för runt 22 miljarder, vilket det har spekulerats kring sedan december. Fredagen har också bjudit på ännu en vinstvarning i komponentbristens spår.

Efter cirka 10 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,56 procent till 2 122,13. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,58 procent som lägst och -0,16 procent som högst.

Utdelningsjusterat, var OMXS30-indexet ned 0,20 procent. Under dagen har detta indexet rört sig inom intervallet -0,21 procent som lägst och 0,21 procent som högst.

Breda OMXSPI var ned 0,03 procent.


AktieKursförändringKommentar
Trelleborg23,3%Säljer affärsområdet Wheel Systems för runt 22 miljarder kronor, reavinst 6 miljarder
Billerud Korsnäs2,5%Handelsbanken återupptar bevakning med köp på kort sikt
Cibus1,1%Köper fastighetsportfölj i Danmark för cirka 2,9 miljarder kronor, har genomfört riktad nyemission på cirka 955 miljoner kronor
Tele21,1%Föreslår extrautdelning med 13 kronor per aktie
Autoliv−1,7%Oddo sänker till neutral från outperform
Essity−3,3%Noteras exklusive utdelning 7 kronor
SKF−3,7%Noteras exklusive utdelning 7 kronor
Nordea−6,8%Noteras exklusive utdelning 0,69 euro
Husqvarna−6,8%Vinstvarnar för första kvartalet på grund av komponentbrist och längre ledtider


http://media.finwire.com/media/FWM007138A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt