Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stocks

Stocks in Play - Trelleborg rivstartar efter jätteaffär

Stockholmsbörsen har som väntat inlett runt nollan på fredagen. Flera tungviktare noteras exklusive utdelningar vilket drar ned OMXS30-index. Trelleborg rusar sedan bolaget meddelat att man går vidare med försäljningen av däckdivisionen för runt 22 miljarder, vilket det har spekulerats kring sedan december. Fredagen har också bjudit på ännu en vinstvarning i komponentbristens spår.

Efter cirka 10 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,56 procent till 2 122,13. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,58 procent som lägst och -0,16 procent som högst.

Utdelningsjusterat, var OMXS30-indexet ned 0,20 procent. Under dagen har detta indexet rört sig inom intervallet -0,21 procent som lägst och 0,21 procent som högst.

Breda OMXSPI var ned 0,03 procent.


AktieKursförändringKommentar
Trelleborg23,3%Säljer affärsområdet Wheel Systems för runt 22 miljarder kronor, reavinst 6 miljarder
Billerud Korsnäs2,5%Handelsbanken återupptar bevakning med köp på kort sikt
Cibus1,1%Köper fastighetsportfölj i Danmark för cirka 2,9 miljarder kronor, har genomfört riktad nyemission på cirka 955 miljoner kronor
Tele21,1%Föreslår extrautdelning med 13 kronor per aktie
Autoliv−1,7%Oddo sänker till neutral från outperform
Essity−3,3%Noteras exklusive utdelning 7 kronor
SKF−3,7%Noteras exklusive utdelning 7 kronor
Nordea−6,8%Noteras exklusive utdelning 0,69 euro
Husqvarna−6,8%Vinstvarnar för första kvartalet på grund av komponentbrist och längre ledtider


http://media.finwire.com/media/FWM007138A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Autoliv

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.