Nyhet

Sustainion

Sustainion ökar omsättningen och resultatet i andra kvartalet

Industribolaget Sustainion redovisar ökande omsättning och resultat i det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen ökade till 20,0 miljoner kronor (3,0). Justerat för förvärv och valutaeffekter var den organiska tillväxten 17 procent.

Ebitda-resultat blev 2,7 miljoner kronor (0,4), med en ebitda-marginal på 13,5 procent (13,3).

Rörelseresultatet blev 1,8 miljoner kronor (0,3), med en rörelsemarginal på 9,0 procent (10,0).

Resultatet före skatt var 1,6 miljoner kronor (0,3).

Resultatet efter skatt blev 0,9 miljoner kronor (0,3), en ökning med 200,0 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,01 kronor (0,02), vilket innebär en minskning med 50,0 procent mot föregående år.

Under kvartalet uppvisade samtliga tre dotterbolag en tillväxt jämfört med årets första kvartal. Försäljningen skalas upp, men påverkas fortfarande till viss del negativt av coronapandemin.

"Säljarbetet i dotterbolagen skalas upp även om vi i vissa fall fortsatt upplever svårigheter med att komma ut till kund samt påverkas av försenade leveranser p.g.a. Covid-19. Förhoppningsvis blir det bättre i takt med att allt fler vaccineras", skriver Sustainions vd Brodde Wetter i rapporten.

Efter kvartalets utgång förvärvade Sustainion en majoritet av aktierna i Elpro i Alingsås, som därmed blir koncernens fjärde dotterbolag.

"Elpro är en ledande tillverkare av avancerade automationslösningar och som i nya lokaler skapat en betydande kapacitet för att ta hand om såväl befintliga som nya kunder och dessutom har möjlighet att utveckla egna produkter", fortsätter Wetter.

Sustainion, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning20,03,0566,7%
EBITDA2,70,4575,0%
EBITDA-marginal13,5%13,3%
Rörelseresultat1,80,3500,0%
Rörelsemarginal9,0%10,0%
Resultat före skatt1,60,3433,3%
Nettoresultat0,90,3200,0%
Resultat per aktie, kronor0,010,02-50,0%


http://media.finwire.com/media/FWS0064D3B-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sustainion

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sustainion

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt