Nyhet

Swedbank Robur Technology ökade 19 procent under det första halvåret - molntjänster ökar i betydelse

Fonden Swedbank Robur Technology ökade 19 procent under det första halvåret. Det var bättre än fondens jämförelseindex som ökade med 10,4 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig förvaltare Kristofer Barret.

Enligt Barret var de bästa sektorerna internetbolag, betalsystem och mjukvarulösningar. De sämsta var halvledare och trådlös kommunikation.

Positiva bidrag under perioden var Amazon, Paypal, NVidia, VMWare, the Trade Desk, ServiceNOW, Tencent, Wix.com, Liveperson, Adobe och Adyen. Enligt Barrett var de enskilt bästa innehaven Wix.com och Twilio som båda steg över 90 procent.

Negativa bidrag under perioden var DXC, ON Semiconductor och Blackerry.

Under det första halvåret ökade betydelsen för molnbaserade tjänster, enligt Barret.

"Inom tekniksektorn ökade betydelsen av molnbaserad digital verksamhet, bland annat för leverans av mjukvara och system, liksom bättre nätverk och kommunikationssystem för exempelvis videokonferenser".

Under perioden sålde fonden i Blackberry.

Swedbank Robur Technology, %

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt