Swedbank Robur Technology ökade 19 procent under det första halvåret - molntjänster ökar i betydelse

Nyhet

Swedbank Robur Technology ökade 19 procent under det första halvåret - molntjänster ökar i betydelse

Fonden Swedbank Robur Technology ökade 19 procent under det första halvåret. Det var bättre än fondens jämförelseindex som ökade med 10,4 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig förvaltare Kristofer Barret.

Enligt Barret var de bästa sektorerna internetbolag, betalsystem och mjukvarulösningar. De sämsta var halvledare och trådlös kommunikation.

Positiva bidrag under perioden var Amazon, Paypal, NVidia, VMWare, the Trade Desk, ServiceNOW, Tencent, Wix.com, Liveperson, Adobe och Adyen. Enligt Barrett var de enskilt bästa innehaven Wix.com och Twilio som båda steg över 90 procent.

Negativa bidrag under perioden var DXC, ON Semiconductor och Blackerry.

Under det första halvåret ökade betydelsen för molnbaserade tjänster, enligt Barret.

"Inom tekniksektorn ökade betydelsen av molnbaserad digital verksamhet, bland annat för leverans av mjukvara och system, liksom bättre nätverk och kommunikationssystem för exempelvis videokonferenser".

Under perioden sålde fonden i Blackberry.

Swedbank Robur Technology, %

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev