Nyhet

Swemet

Swemet ökar intäkter och vinst - 'klarat av pandemitiden med tillfredsställande resultat'

Elmätsbolaget Swemet redovisar en ökande omsättning om knappt 14 procent under första halvåret jämfört med samma period året innan. Nettovinsten ökade, om än från låga nivåer.

Omsättningen steg 13,8 procent till 17,3 miljoner kronor (15,2).

Ebitda-resultat blev 2,1 miljoner kronor (1,8), med en ebitda-marginal på 12,1 procent (11,8).

Resultatet efter skatt blev 1,7 miljoner kronor (0,6), en ökning med 183,3 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,11 kronor (0,04), vilket innebär en ökning med 175,0 procent mot föregående år.

Nettovinsten ökade.

- Swemet har klarat av pandemitiden med tillfredsställande resultat. Marknaden är trögare och det tar längre tid till beslut hos våra kunder, säger vd Jan Axelsson som sedan fortsätter.

- Våra befintliga kunder fortsätter sina utrullningar som planerat och nya tillkommer. Vi ser också att vår servicekomponent ökar vilken kommer vara en viktig del av vår tillväxt och framförallt ge en löpande basintäkt jämte försäljning av hårdvara.

Swemet, MkrH1-2021H1-2020Förändring
Nettoomsättning17,315,213,8%
EBITDA2,11,816,7%
EBITDA-marginal12,1%11,8%
Nettoresultat1,70,6183,3%
Resultat per aktie, kronor0,110,04175,0%


http://media.finwire.com/media/FWS0064EB3-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Swemet

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Swemet

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt