Tellusgruppen förvärvar skolbolag verksamt i Stockholm och Linköping
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tellusgruppen förvärvar skolbolag verksamt i Stockholm och Linköping

Utbildnings- och barnomsorgsbolaget Tellusgruppen förvärvar Thea privata grundskolas ägarbolag Theducation. Bolaget driver grundskolor i Stockholm och Linköping. Med förvärvet fördubblar Tellus­gruppen sin verksamhet inom grundskolan, från cirka 400 utbildningsplatser till sammanlagt runt 900 platser. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet avser 93,6 procent av Theducations aktier. Köpeskillingen på kassa- och skuldfri basis uppgår till 26,6 miljoner kronor med ett sannolikt tillägg om 4,1 miljoner kronor som är villkorat till förlängning av Brommaskolans bygglov. Ytterligare 5 procent av aktierna kommer att förvärvas till motsvarande villkor inom kort. Tellusgruppen har för avsikt att förvärva samtliga aktier i bolaget. Därtill utgår en möjlig tilläggsköpeskilling om 3,5 miljoner kronor som kommer att realiseras i juli 2023. Tilläggsköpeskillingen är beroende av eventuell användning av bolagets vilande skoltillstånd samt skolornas elevantal under verksam­hetsåret 2022/2023.

- I och med affären driver Tellusskolan två starka och efterfrågade varumärken; Thea och Robinson. Dessa två varumärken ska behålla och utveckla sina särdrag medan samordningsfördelar ska tas till vara. Med den här affären ökar vi vår möjlighet att överträffa vårt tillväxtmål på 30 procent per år för 2021 och 2022. Vi mer än fördubblar vår grundskoleverksamhet och erbjuder runt 900 utbildningsplatser i tre kommuner, säger Tellusgruppens vd Bijan Fahimi.

Theducation hade under första halvåret 2021 intäkter på 56,8 miljoner kronor med ett rörelseresultat före avskrivningar, ebitda, på 3,0 miljoner kronor. Utöver två skolverksamheter har Theducation även ett vilande skoltillstånd i Stock­holm. Förvärvet genomförs per den 1 september.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tellusgruppen

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tellusgruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt