Tellusgruppen stiger 7,5 procent i premiärhandeln på First North

Nyhet

{newsItem.title}

Tellusgruppen stiger 7,5 procent i premiärhandeln på First North

Utbildnings- och barnomsorgsbolaget Tellusgruppen började i dag den 28 april att handlas på
Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet TELLUS.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission på 20 miljoner kronor som tecknades till 56 miljoner kronor, motsvarande en teckningsgrad på 280 procent. Erbjudandet om 20 miljoner kronor säkerställdes av teckningsåtagare till 80 procent, motsvarande 16 miljoner kronor. Utöver teckningsåtagarnas åtagande kvarstod 4 miljoner kronor i det öppna erbjudan­det som övertecknades till 1 000 procent. Bolaget tillfördes 546 nya aktieägare genom erbjudandet.

Tellusgruppen emitterade 2,50 miljoner nya aktier och 2,50 miljoner nya teckningsoptioner till teckningskursen 8 kronor per unit. En unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO 1. Teckningsoptionen har ännu inte börjat handlats.

Aktien har hittills i dag handlats till 9,35 kronor som högst betalt och 8,10 kronor som bäst betalt.
Klockan 09.20 var senast betalt 8,60 kronor, en uppgång på 7,5 procent jämfört med teckningskursen på 8 kronor. Aktier för 1,4 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag. Bolaget har 10,03 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 86 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Tellusgruppen

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tellusgruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev