Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Th1ng gör hårdare lansering av 'Koll' i höst (uppdatering)

(uppdatering text med kommentar från vd)

Internetleverantören Th1ng släpper nu en ny produkt för smarta hem, Koll. Tanken är att användare genom en app enkelt skall kunna ha koll och styra ett antal funktioner i sitt hem eller fritidshus.

"Koll baseras helt på Th1ngs egna plattformar IoT Open och Connective och är ett exempel på hur bolagets teknik kan användas för att bygga smarta lösningar direkt mot slutkundsmarknaden. Plattformarna kan även stötta samarbetspartners i deras utveckling av tjänster samt användas till whitelabel-lösningar som riktar sig mot företagsmarknad och kommunala verksamheter, fastighetsägare samt inom industriella tillämpningar", säger Klas Westholm, vd för Th1ng, i en kommentar.

Th1ng-chefen uppger för Finwire att företaget gör hårdare satsning vad gäller marknadsföring av produkten i höst. Marknadsföringen kommer främst att vara datadriven.

Några finansiella värden anges inte. Enligt företagets hemsida är priset 99 kronor per månad samt en en startavgift om 495 kronor (ordinarie pris är 1 495 kronor). Bindningstiden är 24 månader. Appen finns både på Google Play och App Store.

Produkten riktar sig enligt Westholm initialt till den svenska marknaden, men företaget har en lösning för att sälja internationellt.

"För den internationella marknaden har vi whitelabel produkter som bygger på samma teknik och lösningar som 'Koll', vilket gör att vi enkelt kan anpassa lösningen för det ändamål som tillexempel en operatör önskar, och då nå en global marknad med denna typ av tjänster. Vi har redan sålt denna lösning till en operatör på den finska marknaden, och vi kommer att fortsätta med den satsningen för att nå en mycket större marknad även utanför Sverige", uppger han.

Th1ng ser en stor marknad i exempelvis paketering tillsammans med andra internettjänster.

"Vi ser en stor ny marknad i till exempel paketeringar tillsammans med våra internettjänster och vi har möjlighet till att skapa unika paketeringar och vi kommer att satsa på att sälja 'Koll' både till våra befintliga och nya kunder. Den riktigt stora volymen kommer dock att komma via våra whitelabel lösningar tillsammans med våra samarbetspartners", uppger Klas Westerholm.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om TH1NG

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien TH1NG

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt