Transiro minskar omsättning och rörelseresultat - arbetat med produktifiering av lojalitetsplattform

Nyhet

{newsItem.title}

Transiro minskar omsättning och rörelseresultat - arbetat med produktifiering av lojalitetsplattform

Teknikbolaget Transiro redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst.

Omsättningen sjönk 14,7 procent till 2,9 miljoner kronor (3,4). På helårsbasis ökade intäkterna med 10,6 procent.

Rörelseresultatet blev -2,7 miljoner kronor (2,6).

Resultatet före och skatt var -2,8 miljoner kronor (2,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,04 kronor (0,03).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 0,2 miljoner kronor (4).

Likvida medel uppgick till 0,3 miljoner kronor (0,2).

"Framåt sommaren ser jag med stor tillförsikt framemot att försäljningen kommer att accelerera baserat på de aktiviteter och offerter inom helt nya områden, vidareutveckling av Transiros tekniska plattformar och nya prospekterade samarbeten och att marknaden för mobilreklam ser en återhämtning", säger vd:n Johan Eriksson.

Bolaget har arbetat med en "produktifiering" av lojalitetsplattformen under vintern och har ett par offerter ute. Eriksson ska återkomma med detaljer kring möjligheterna i dessa affärer.

Det framgår även att Transiro ämnar att styra bolaget ifrån att sälja konsulttimmar. Konsultandet hos transportkoncernen Transdev fortsätter emellertid och där ser bolaget en möjlighet i att komma in med fler produkter.

Transiro, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning2,93,4-14,7%
Rörelseresultat-2,72,6
Rörelsemarginal76,5%
Resultat före skatt-2,82,6
Nettoresultat-2,82,6
Resultat per aktie, kronor-0,040,03
Kassaflöde från löpande verksamhet0,24-95,0%
Likvida medel0,30,250,0%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005B416-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Transiro

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Transiro

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev