Trigano driver Aktie-Ansvar Europa - ökade 1,7 procent i september

Nyhet

Trigano driver Aktie-Ansvar Europa - ökade 1,7 procent i september

Fonden Aktie-Ansvar Europa steg 1,7 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 0,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 14,5 procent och är därmed sämre än index som har minskat 12,3 procent. Det framgår av en månadsrapport av förvaltaren Lars-Erik Lundgren.

Fondens uppgång i förhållande till index beror främst på innehavet i Trigano som presenterade en högre försäljning än väntat i det fjärde kvartalet. Andra bolag som gick starkt under månaden var Novo Nordisk och Wolters Kluwer. Bland innehaven som tyngde portföljen fanns ING Group, AXA och BE Semiconductor.

Under månaden köpte fonden aktier i Merck KGaA, Ashtead och Corticeira Amorim samt sålde aktier i Continental.

Vid utgången månad var de tre största innehaven Koninklijke 3,24 procent, Austevoll Seafood 3,20 procent följt av Corticeria Amorim 3,16 procent.

Aktie-Ansvar Europa, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent1,7
Index MM, förändring i procent0,3
Fond i år, förändring i procent-14,5
Index i år, förändring i procent-12,3


Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev