Nyhet

Twiik

Twiik ökar omsättning men minskar rörelseresultat - hade dagsrekord i tränade minuter i maj

E-träningsplattformen Twiik redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen steg 160,0 procent till 2,6 miljoner kronor (1,0). Antalet tränare och gym som väljer Twiik sägs vara fler fler än någonsin, vilket ska leda till en stark ökning av intäkterna.

Under maj månad slog bolaget ett dagsrekord med över 1 miljoner tränade minuter under en dag.

Rörelseresultatet blev -2,7 miljoner kronor (-2,0).

Resultatet efter skatt blev -2,2 miljoner kronor (-1,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,40 kronor (-2,03).

"Vi ser ljust på framtiden. Investeringarna i digitaliseringen av branschen ökar kraftigt och det är uppenbart att såväl konsumenter som enskilda tränare och gym ser fördelarna med träning online både som enda träningsform och som komponent i en varierad träningsvardag", kommenterar vd Anders Gran och fortsätter:

"Onlineträning förväntas fortsätta växa både som enskild träningsform och som komplement till träning på anläggning. Både gym och tränare är viktiga spelare i att skapa framtidens digitala tjänsteutbud".

Twiik, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning2,61,0160,0%
Rörelseresultat-2,7-2,0
Nettoresultat-2,2-1,6
Resultat per aktie, kronor-0,40-2,03


http://media.finwire.com/media/FWS0064ACF-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Twiik

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Twiik

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt