UB Infra föll mindre än index i september - värderingarna på infrastrukturaktier är attraktiva till följd av de låga räntorna

Nyhet

UB Infra föll mindre än index i september - värderingarna på infrastrukturaktier är attraktiva till följd av de låga räntorna

Fonden UB Infra A minskade 1,5 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 1,7 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 14 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Totalt steg 32 av fondens innehav under månaden, medan 40 stycken utvecklades negativt. Fonden har sålt en andel av sina europeiska innehav som utvecklats starkt.

Förvaltaren menar att aktiemarknaden rört sig sidleds i samband med att coronapandemin återigen förvärrats. Men pandemins påverkan på samhället uppges idag vara mindre än under våren och samtidigt har vi ett positivt nyhetsflöde gällande vaccin.

Värderingarna på infrastrukturaktier anses fortsatt vara attraktiva till följd av de låga räntorna.

Fondens tre största innehav var vid utgång av månaden Suez, Verbund och Public Service Enterprise Group.

UB Infra A, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent-1,5
Index MM, förändring i procent-1,7
Fond i år, förändring i procent-14

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Suez

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Suez

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev