Nyhet

UB Infra ökade 0,5 procent i augusti - skalat ner i bolag som gått starkt i USA och Europa

Fonden UB Infra A steg 0,5 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 5,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 8,03 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren menar att infrastruktur har gynnats av låga räntor. Dock ser man hur bolag skjuter upp sina investeringsplaner.

"marknaderna börjar titta på år 2021 med optimism, trots att det finns vissa indikationer på växande nervositet på kapitalmarknaderna," skriver förvaltaren.
Fonden har under månaden skalat ner lite i innehav som gått starkt i USA och Europa.

Största innehav i fonden var Suez, Verbund och RWE med vikterna 2,2, 2,0 respektive 2,0 procent av portföljen.

Exponeringen var störst mot USA, med 32 procent av portföljen.

UB Infra A, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent0,5
Index MM, förändring i procent5,3
Fond i år, förändring i procent8,03

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt