UB Infra ökade 0,5 procent i augusti - skalat ner i bolag som gått starkt i USA och Europa

Nyhet

UB Infra ökade 0,5 procent i augusti - skalat ner i bolag som gått starkt i USA och Europa

Fonden UB Infra A steg 0,5 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 5,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 8,03 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren menar att infrastruktur har gynnats av låga räntor. Dock ser man hur bolag skjuter upp sina investeringsplaner.

"marknaderna börjar titta på år 2021 med optimism, trots att det finns vissa indikationer på växande nervositet på kapitalmarknaderna," skriver förvaltaren.
Fonden har under månaden skalat ner lite i innehav som gått starkt i USA och Europa.

Största innehav i fonden var Suez, Verbund och RWE med vikterna 2,2, 2,0 respektive 2,0 procent av portföljen.

Exponeringen var störst mot USA, med 32 procent av portföljen.

UB Infra A, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent0,5
Index MM, förändring i procent5,3
Fond i år, förändring i procent8,03

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev