Nyhet

Vadsbo Switchtech ökar omsättning och resultatet under tredje kvartalet

Teknikbolaget Vadsbo Switchtech ökade omsättningen och minskade förlusten i det tredje kvartalet. Ebitda-resultatet var positivt.

Omsättningen steg 4,3 procent till 7,2 miljoner kronor (6,9).

Ebitda-resultat blev 0,4 miljoner kronor (-0,1), med en ebitda-marginal på 5,6 procent.

Rörelseresultatet blev -0,4 miljoner kronor (-0,7).

Resultatet efter skatt blev -0,4 miljoner kronor (-0,5).

"Nettoomsättningen ökar samtidigt som lönsamheten har fortsatt att stärkas. DIY- och Exportförsäljningen har gått starkt trots att det är Corona-tider och vi ser att det kommer fortsätta. Vår projektförsäljning utvecklar sig bra och tjänsteförsäljningen bidrar till en bättre lönsamhet", skriver vd Henrik Lönner i rapporten.

Vadsbo Switchtech har under året sett över sina kostnader.

"Vi har arbetat oss in i ett nytt marknadssegment som krävt omställning i bolaget. Vi vet att vi har mer tillväxt är framför oss och vi vet att vi har en lönsam skalbar affärsmodell", skriver Lönner.

På grund av corona har bolaget haft leveransproblem i OEM-affären. Bolaget spår att leveranserna skall återgå till det normala framöver.

"Corona-påverkan eller inte, vi tar marknadsandelar i redan känd terräng och har etablerat oss på nya marknader där vi tidigare inte verkat", avslutar Henrik Lönner.


Vadsbo Switchtech, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning7,26,94,3%
EBITDA0,4-0,1
EBITDA-marginal5,6%
Rörelseresultat-0,4-0,7
Nettoresultat-0,4-0,5

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vadsbo SwitchTech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vadsbo SwitchTech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt