Nyhet

Vonovia slopar acceptgräns i Deutsche Wohnen-budet

Tyska bostadsjätten Vonova har skrotat en minsta acceptansgräns i sitt bud på Deutsche Wohnen, enligt ett pressmeddelande.

Vonovia hade tidigare satt en minsta acceptansgräns på 50 procent. Men med den borttagen kan erbjudandet de facto inte längre misslyckas.

Vonovia uppger att åtgärden eliminerar alla risker och "säkerställer transaktionens framgång för båda bolagens intressen”, enligt ett uttalande.

Förutom att skrota minsta acceptansgränsen väljer Vonovia också att förlänga acceptansperioden. Den kommer nu att gälla fram till den 4 oktober, jämfört med tidigare fram till den 20 september.

https://www.dgap.de/dgap/News/adhoc/deutsche-wohnen-waiver-minimum-acceptance-threshold-and-all-other-closing-conditions-the-takeover-offer-vonovia-the-shareholders-deutsche-wohnen-se/?companyID=868&newsID=1475350

https://www.handelsblatt.com/finanzen/immobilien/immobilienkonzerne-vonovia-streicht-annahmeschwelle-uebernahme-von-deutsche-wohnen-steht-nichts-mehr-im-weg/27605548.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt