Nyhet

West International: Klart över förväntan

West fortsätter leverera solida rapporter och Q3 var inget undantag. Nettoomsättningen under årets tredje kvartal landade en bra bit över vår prognos, vi anser att detta visar på styrka då Q3 vanligen är bolagets svagaste period. Expansionen utomlands fortsätter och vi räknar med en ketchupeffekt under 2018 där försäljningen drar igång på ett flertal marknader på allvar. En stor milstolpe under perioden var att West betalväxel certifierades enligt PCI DSS, den högsta säkerhetsnivån.

Genom betalväxeln förenklas lansering på nya marknader och öppnar upp för transaktionsbaserade intäkter. En intressant nyhet som gått de flesta förbi är att West planerar att göra en pilotsatsning inom online betalningar under 2018, satsningen möjliggörs av den nya betalväxeln. Vi genomför enbart några mindre estimatjusteringar.

Vårt motiverade värde, i Base-case, uppgår 15 SEK per aktie. Vi anser att marknaden ännu inte riktigt förstått potentialen i den nya betalväxeln och utlandsexpansionen. Vårt Bear- och Bull-case uppgår till 9 respektive 28 SEK per aktie..

Artikeln i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarLäs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Westpay

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Westpay

Mer från Redeye

Nyhetsbrev

Senaste nytt