Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

West International: Klart över förväntan

West fortsätter leverera solida rapporter och Q3 var inget undantag. Nettoomsättningen under årets tredje kvartal landade en bra bit över vår prognos, vi anser att detta visar på styrka då Q3 vanligen är bolagets svagaste period. Expansionen utomlands fortsätter och vi räknar med en ketchupeffekt under 2018 där försäljningen drar igång på ett flertal marknader på allvar. En stor milstolpe under perioden var att West betalväxel certifierades enligt PCI DSS, den högsta säkerhetsnivån.

Genom betalväxeln förenklas lansering på nya marknader och öppnar upp för transaktionsbaserade intäkter. En intressant nyhet som gått de flesta förbi är att West planerar att göra en pilotsatsning inom online betalningar under 2018, satsningen möjliggörs av den nya betalväxeln. Vi genomför enbart några mindre estimatjusteringar.

Vårt motiverade värde, i Base-case, uppgår 15 SEK per aktie. Vi anser att marknaden ännu inte riktigt förstått potentialen i den nya betalväxeln och utlandsexpansionen. Vårt Bear- och Bull-case uppgår till 9 respektive 28 SEK per aktie..

Artikeln i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarLäs hela artikeln

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Westpay

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Westpay

Mer från Redeye

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt