aXichem: GRAS-godkännande i sikte
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Redeye

aXichem: GRAS-godkännande i sikte

Under det tredje kvartalet och dess efterföljande månader har, enligt bolaget, viktiga steg mot kommersialisering tagits. GRAS-dossiern är nu färdigställd och granskningsarbetet avslutat, vilket innebär att aXichem väntar på publicering av en expertgranskad artikel. Detta sker förhoppningsvis innan årsskiftet och då kommer godkännandet för food att vara på plats. GRAS- godkännande för feed beräknas komma tre-fyra månader därefter.

Bolagets Novel Food-ansökan följer den kommunicerade tidsplanen, vilket innebär en målsättning om att ha en ansökan klar innan årsskiftet. Efter positiva testresultat på både kycklingar och svin uppges intresset vara stort för aXiphen®. Efter utgången av det tredje kvartalet har aXichem meddelat att de har erhållit patent för aXiphen® som tillväxtpromotor i kycklingfoder samt som salmonellahämmande komponent i kycklingfoder.

Strategin att lägga fokus på djurfodermarknaden ser därmed ut att ta bolaget i rätt riktning. Vi har gjort justeringar i våra antagen för aXichems potentiella försäljning. Det finns en stor potential i bolagets produkt, men också osäkerhetsfaktorer då bolaget ännu inte har några regulatoriska avtal på plats.

Vårt Base case indikerar ett motiverat värde på 7,9 SEK per aktie. Bear case uppgår till 3,4 SEK per aktie och Bull case till 23,1 SEK per aktie.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om aXichem

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien aXichem

Mer från Redeye

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt