Redeye Update: Photocat: Bra läge inför 2017
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redeye Update: Photocat: Bra läge inför 2017

Bokslutsrapporten bjöd inte på några stora överraskningar. Vi hade dock hoppats på aningen högre försäljning (Q4: 2,3 MDKK vår prog: 2,7). Men Q4 är inte riktigt deras högsäsong och orderläget inför 2017 verkar klart positivt. Photocat har nu etablerat sig i Spanien med sina två första kundkontrakt.

I Tyskland och Skandinavien kommer affärerna med all säkerhet också bli väsentligt mycket större under 2017. Efter den riktade emission som nyligen genomfördes ser bolaget ut att ha löst sitt finansieringsbehov för de närmaste åren. Våra prognoser och värdering är i huvudsak oförändrade.

Motiverat värde i vårt Base case, är cirka 39 kronor per aktie. Emissionen medför visserligen utspädning men minskar samtidigt risken och därmed avkastningskravet (WACC).

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Photocat

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Photocat

Mer från Redeye

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.