Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Börskollen som app - För både iOS och Android
Över 1000+ betyg på App Store och Google Play
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Bästa aktie appen februari 2023 för nyheter om aktier, börsen, ekonomi och sparande

Sidans innehåll

Vilken är den bästa aktie appen som man som investerar inte klarar sig utan? Det finns givetvis flera bra ekonomi- och aktie appar men för dig som vill ha stenkoll på börsen i allmänhet och samtidigt följa nyhetsflödet mer i detalj för dina favoritaktier är Börskollen appen du inte klarar dig utan.

Börskollen är tjänsten som samlar börsnyheter från över 100+ olika källor och strukturerar smidigt på ett och samma ställe. Oavsett om du är ny till börsen och intresserad av börs- och ekonominyheter i största allmänhet eller mer erfaren och har siktet inställt på djupare analys av enskilda aktier så är Börskollen ett mycket användbart verktyg för dig som investerare.

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse rekommenderar vi att du laddar ner Börskollen som app. Vår nyhets- och aktieapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner. Läs mer om hur du kommer igång nedan!

Gratis aktie app – Samlar börs- och ekonominyheter från över 100 olika källor

Börskollen samlar nyheter från en stor mängd olika källor som skriver om börsen och sparande i allmänhet och aktier och fonder i synnerhet. Nedan läser du mer om de olika kategorierna som du hittar i Börskollens populära aktie app;

 • Ekonominyheter – Från flera av de mest populära ekonomisajterna i Sverige
 • Pressmeddelanden – Snabb leverans av PM till majoriteten av Nordens alla bolag
 • Insynshandel – Direkt från Finansinspektionen med smidig sökfunktion
 • Blankning – Direkt från Finansinspektionen med smidig sökfunktion
 • Bloggar – Från över 50 av Sveriges mest populära bloggare
 • Analyser – Från ett stort antal analyshus och banker
 • Riktkurser – Från ett stort antal analyshus och banker
 • Videos – Kvalitétsmaterial i rörlig format
 • Podcasts – De bästa börspoddarna inom finans
 • Intervjuer – Exklusiva med Sveriges duktigaste börsprofiler
 • Och mycket mer...

Om du använder vår gratis aktie app får du en pushnotis vid nyheter som rör dina bevakade bolag – allt för att du ska kunna ha stenkoll på börsen och dina favoritbolag varje dag!

Smidig aktie app – Bevaka dina favoritbolag och få pushnotis vid nyheter oavsett källa

I vår gratis aktie app kan du skapa bevakningar för dina favoritbolag/aktier och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, omnämnande i blogginlägg och videoklipp eller vid ny rapporterad insynstransaktion – allt för att du inte ska missa några viktiga nyheter på marknaden!

Ladda hem bästa ekonomi och aktie appen idag

Om du har iPhone/iOS kan du söka upp appen i App Store och om du har Android finner du appen i Google Play. Om du läser denna sida på din mobil kan du bara klicka på länkarna nedan så tar du dig vidare direkt till rätt sida för nedladdning av Börskollen-appen.

Ladda ner appen till din iOS-enhet här
Ladda ner appen till din Android-enhet här

Gör som över 230 000 andra och ladda ner Börskollen-appen idag – helt gratis!

Kom igång med bolagsbevakning i Börskollen på 3 minuter

Här följer en kort introduktion till hur du kommer igång med vår kostnadsfria aktie app som erbjuder smidiga funktioner som till exempel bolagsbevakning med pushnotiser.

Appen erbjuder en del fördelar gentemot vår hemsida – nedan redogör vi för dessa samt hur du kommer igång med appen!

Skillnader i funktion mellan appen och hemsidan

Börskollen ”föddes” som en smidig ekonomi app för att samla börsnyheter samt skapa bolagsbevakningar och få automatiska pushnotiser vid nya händelser. Faktum är att det inte ens fanns någon hemsida under de första åren. Som du säkert förstår är därför aktieappen att betrakta som ”basen” i vår tjänst, med bättre funktionalitet än vår hemsida. Vi har dock arbetat hårt med hemsidan på sistone; facelift, fler källor och bättre funktionalitet är några saker som kan nämnas!

Några fördelar med vår aktie app jämfört med att surfa på vår hemsida

I nuläget kan man skapa ett kontoinlogg endast om man har laddat ner vår app och där göra följande:

 • Skapa bolagsbevakningar; bevaka de bolag som du vill ha extra koll på - smidigt va?
 • Få automatiska pushnotiser vid nyheter; här kan du också välja vilka ”nyhetskategorier” som du vill ha notiser för (nyheter, blogginlägg, videos, insynshandel, pressmeddelanden osv).
 • "Snabbfiltrera" dina nyhetsflöden; på startsidan i appen, längst upp i det högra hörnet, kan du smidigt filtrera ditt flöde och slå av/på de olika nyhetskategorierna som du önskar.

Kom igång med Börskollen-appen i 3 enkla steg

 1. Ladda ner appen; detta gör enklast genom att söka på Börskollen direkt i App Store eller Google Play i din mobil.
 2. Skapa ett kontoinlogg; vi rekommenderar starkt att du även registrerar dig/skapar ett konto då detta krävs för att kunna skapa bolagsbevakningar samt få pushnotiser. Givetvis helt gratis!
 3. Skapa bolagsbevakningar; under "Upptäck" kan du söka fram de bolag som du vill bevaka genom att trycka på symbolen med hjärtat. Börskollens bolagsdatasbas består av samtliga noterade nordiska bolag, samt en del större och populära bolag utanför Norden (företrädesvis USA). Vi adderar också manuellt vissa onoterade bolag som vi bedömer kan vara av intresse eller som är på väg mot börsen, så att du smidigt kan följa deras IPO-resa.

Skräddarsy ditt flöde

Skräddarsy pushnotiser; under Bevakningar ser du vilka bolag som du har valt att bevaka. Om du klickar på symbolen med "kugghjulet" kan du skräddarsy för vilken typ av källor du önskar få pushnotiser. Om du klickar på bolagets namn får du även upp vår bolagssida där vi överskådligt samlar alla nyheter för bolaget i fråga (nyheter, insynshandel, videos, bloggar, pressmeddelanden osv). Om något inte fungerar som det ska kan du i vissa behöva ändra dina allmänna inställningar för notiser i din mobil.

Våra populära nyhetsbrev; Du även välja om du vill prenumerera på våra populära nyhetsbrev där vi en gånger per vecka samlar de mest läsvärda och aktuella nyheterna. Du kan sen enkelt slå av/på denna funktion direkt i appen, under ”Min sida”.

Summering av bästa aktie appen

Vi hoppas att du efter att ha läst denna artikel inte längre kan motstå vår app! Om du stöter på någon form av problem, har någon fråga eller kanske saknar något bolag/aktie att bevaka hos oss så är du alltid välkommen att kontakta oss på info@borskollen.se.

Ladda ner appen till din iOS-enhet här
Ladda ner appen till din Android-enhet här