Aktia Bank Abp (FI) (AKTIA) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Aktia Bank Abp (FI) aktie

AKTIA  

Aktia Bank bedriver bankverksamhet. Bolaget är en nordisk finansiell aktör och erbjuder idag ett brett utbud av finansiella tjänster kapitalförvaltning, försäkring och fastighetsförmedling. En stor del av tjänsterna erbjuds via bolagets nättjänster och erbjuds till både privat- och företagskunder. Marknaden är främst koncentrerad till den finska marknaden. Bolagets huvudkontor ligger i Helsingfors.

Aktia Bank Abp (FI) tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Banker. Bolaget har ett börsvärde på 732 MEUR, en omsättning på 209 MEUR och med ett resultat på 43 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Aktia Bank Abp (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Aktia Bank Abp (FI) (AKTIA) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Aktia Bank Abp (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Mid Cap, och med tickern AKTIA. Aktien har ett P/E-tal på 17.2 och P/S-tal på 3.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Aktia Bank Abp (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Aktia Bank Abp (FI) senaste utdelning är 0.4 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 4% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Aktia Bank Abp (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Aktia Bank Abp (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Aktia Bank Abp (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Aktia Bank Abp (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Aktia Bank Abp (FI).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera

Mer om Aktia Bank Abp (FI)

Aktia Bank Abp (FI)

TickerAKTIA
ListaMid Cap
LandFinland
SektorFinans & Fastighet
BranschBanker
Börsvärde732 MEUR
Omsättning209 MEUR
Vinst43 MEUR
P/E17.2
P/S3.6
Utdelning0.4 EUR
Direktavkastning4%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Aktia Bank Abp (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Aktia Bank Abp (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter