SpareBank 1 SR-Bank (NO) (SRBNK) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

SpareBank 1 SR-Bank (NO) aktie

SRBNK  

SpareBank 1 SR-Bank bedriver bankverksamhet. Banken erbjuder finansiella tjänster inriktade mot försäkring, lån, sparande och pension. Olika tjänster inkluderar barn, hus- och intäktsförsäkring, bil- och bostadslån, samt traditionell kapitalförvaltning för mot aktie- och fondsparande. Tjänsterna erbjuds i stor lokal utsträckning, både till privatpersoner och bolag på den norska marknaden.

SpareBank 1 SR-Bank (NO) tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Banker. Bolaget har ett börsvärde på 28 925 MNOK, en omsättning på 6 530 MNOK och med ett resultat på 1 503 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien SpareBank 1 SR-Bank (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper SpareBank 1 SR-Bank (NO) (SRBNK) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

SpareBank 1 SR-Bank (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OB Match, och med tickern SRBNK. Aktien har ett P/E-tal på 19.2 och P/S-tal på 4.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

SpareBank 1 SR-Bank (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

SpareBank 1 SR-Bank (NO) senaste utdelning är 5.5 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 4.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

SpareBank 1 SR-Bank (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se SpareBank 1 SR-Bank (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter SpareBank 1 SR-Bank (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien SpareBank 1 SR-Bank (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i SpareBank 1 SR-Bank (NO).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera

Mer om SpareBank 1 SR-Bank (NO)

SpareBank 1 SR-Bank (NO)

TickerSRBNK
ListaOB Match
LandNorge
SektorFinans & Fastighet
BranschBanker
Börsvärde28 925 MNOK
Omsättning6 530 MNOK
Vinst1 503 MNOK
P/E19.2
P/S4.6
Utdelning5.5 NOK
Direktavkastning4.9%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien SpareBank 1 SR-Bank (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om SpareBank 1 SR-Bank (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter