Zealand Pharma (DK) (ZEAL) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Zealand Pharma (DK) aktie

ZEAL  

Zealand Pharma är ett bioteknikbolag. Särskilt fokus återfinns inom utvecklingen av läkemedel för behandling av diabetes och diverse tarmsjukdomar. Bolaget innehar en varierad produktportfölj med separata varumärken som säljs på global nivå. Störst verksamhet finns inom den nordiska marknaden. Zealand Pharma grundades 1997 och har sitt huvudkontor i Söborg.

Zealand Pharma (DK) tillhör sektorn Hälsovård och branschen Biotech. Bolaget har ett börsvärde på 7 984 MDKK, en omsättning på 41 MDKK och med ett resultat på -847 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Zealand Pharma (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Zealand Pharma (DK) (ZEAL) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Zealand Pharma (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Large Cap, och med tickern ZEAL. Aktien har ett P/E-tal på -9.4 och P/S-tal på 22.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Zealand Pharma (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Zealand Pharma (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Zealand Pharma (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Zealand Pharma (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Zealand Pharma (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Zealand Pharma (DK).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Zealand Pharma (DK)

Zealand Pharma (DK)

TickerZEAL
ListaLarge Cap
LandDanmark
SektorHälsovård
BranschBiotech
Börsvärde7 984 MDKK
Omsättning41 MDKK
Vinst-847 MDKK
P/E-9.4
P/S22.6

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Zealand Pharma (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Zealand Pharma (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter