Citycon (FI) (CTY1S) aktie | Nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:

Citycon (FI) (CTY1S)

Citycon (FI) aktie

Citycon är ett fastighetsbolag. Bolaget förvärvar, utvecklar och förvaltar diverse fastigheter, huvudsakligen kommersiella lokaler samt köpcentrum i större nordiska - och baltiska städer. Visionen är att vara en långsiktig ägare som bidrar till att utveckla och modernisera fastighetsbeståndet. Bolaget bildades ursprungligen 1988 och har sitt huvudkontor i Esbo.

Citycon (FI) Utdelning

En aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sina innestående tillgångar, från bolaget, till aktieägarna. I de flesta fall är det när bolag likt Citycon (FI) går med vinst som de väljer att dela ut en viss del av vinsten. Utdelningen i Citycon (FI) är just nu 0.5 EUR per aktie om man kollar rullande 12 månader vilket innebär en direktavkastning7.1%. Direktavkastningen är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till ett företags aktiekurs.

Citycon (FI) Avanza - här hittar du aktien

Aktier kan man i regel köpa direkt hos sin bank och dessutom har de flesta storbankerna bra och lättanvända appar idag för att köpa och sälja aktier som Citycon (FI). Som alternativ finns det mindre, så kallade, nischbanker som t.ex Avanza vilka har blivit väldigt populära när det kommer till aktiehandel senaste åren. Dom har oftast lättanvända appar och tjänster i framkant vilket gör steget till aktiehandel och sparande både lättare men framförallt roligare. Citycon (FI), som verkar inom finans & fastighetsektorn och finns på large cap-listan på börsen, hittar du hos Avanza här.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla:

Mer om Citycon (FI)

Citycon (FI)

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerCTY1S
ListaLarge Cap
LandFinland
SektorFinans & Fastighet
BranschFastighetsbolag
Börsvärde1 353 MEUR
Omsättning307 MEUR
Vinst-28 MEUR
P/E-48.3
P/S4.6
Utdelning0.5 EUR
Direktavkastning7.1%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Citycon (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Citycon (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter