Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Crispr Therapeutics
🤍  Skapa bevakning

Crispr Therapeutics aktie (CRSP)

Om bolaget

På den här sidan samlar vi en stor mängd information om bolaget/aktien Crispr Therapeutics, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, riktkurser, insynstransaktioner, blankningspositioner och mycket mer – allt för att du ska kunna lära dig mer, följa och bevaka bolaget. Vad händer med Crispr Therapeutics? Varför stiger/sjunker aktien? Vad säger analysrekommendationerna? Är aktien köpvärd eller inte? Hur handlar insiders?

Vi tipsar också om vår smidiga app för bolagsbevakning, var du kan läsa mer om bolaget, se aktuell aktiekurs samt köpa aktier i bolaget Crispr Therapeutics!

Vad är Crispr Therapeutics?

CRISPR Therapeutics är ett bioteknikbolag. Bolaget forskar, utvecklar och tillverkar biologiska gen-baserade läkemedel. CRISPR Therapeutics utvecklar läkemedel för att behandla bland annat genetiska blodsjukdomar, cancer och tumörer. Bolaget är primärt verksamma och har sin kundbas i Schweiz. CRISPR Therapeutics har sitt huvudkontor i Zug, Schweiz.

Ska man investera i Crispr Therapeutics aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Crispr Therapeutics en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Crispr Therapeutics.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Crispr Therapeutics utdelning och direktavkastning?

Som vi tipsade om ovan finner du mer information om Crispr Therapeutics utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Liknande bolag som Crispr Therapeutics

Ett sätt att lära sig mer om bolaget och branschen kan vara genom att även studera och läsa på mer om liknande bolag som befinner sig i samma, eller närliggande, bransch. Kanske finner du andra konkurrerande bolag som du är mer intresserad av att köpa aktier i? Eller kanske tror du starkt på hela branschen som helhet och vill sprida dina risker över flera bolag som rider på samma underliggande trend? Oavsett vilket listar vi nedan eventuella bolag (främst nordiska) som tillhör branschen Biotech.

Idogen

Idogen är ett forskningsbolag. Bolagets affärsinriktning är att utveckla vaccinkandidater för behandling av sjukdomar som negativt påverkat immunförsvaret.

Läs mer om Idogen

Hansa Biopharma

Hansa Biopharma är verksamma inom bioteknik. Bolaget är specialiserade inom forskning och utveckling av immunmodulerande enzymer.

Läs mer om Hansa Biopharma

Ellen

Ellen är specialiserade inom bioteknik. Idag är bolaget inriktade mot produkter för kvinnors hälsa.

Läs mer om Ellen

Fluicell

Fluicell är ett teknikbolag. Specialisering sker inom bearbetning och studering av cellers sammansättning vid läkemedelsutvecklingar.

Läs mer om Fluicell

Gabather

Gabather är ett läkemedelsbolag. Idag innehas affärsinriktning mot att utveckla läkemedelskandidater för behandling av nervsjukdomar.

Läs mer om Gabather

Crispr Therapeutics forum

Var kan jag diskutera Crispr Therapeutics och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Crispr Therapeutics: Crispr Therapeutics forum.

När du har hittat ett aktieforum för Crispr Therapeutics som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Crispr Therapeutics via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Crispr Therapeutics

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Crispr Therapeutics

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Crispr Therapeutics!

Handla aktier i Crispr Therapeutics
Sveriges nöjdaste kunder i över 10 år på rad
Handla aktier, fonder och derivat
Bli kund snabbt, enkelt och gratis

Går Crispr Therapeutics aktie att handla på börsen?

Ja, Crispr Therapeutics är börsnoterade i USA, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Crispr Therapeutics.

Vad har hänt med Crispr Therapeutics aktien?

Här är den senaste nyheten där Crispr Therapeutics nämns: Vertex och Crispr ingår licensavtal inom diabetes typ 1.

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Crispr Therapeutics aktien - är den övervärderad?

Crispr Therapeutics kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Crispr Therapeutics aktien - är den undervärderad?

Crispr Therapeutics kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Crispr Therapeutics aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Crispr Therapeutics. Hos dessa nätmäklare kan du även se Crispr Therapeutics aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Crispr Therapeutics?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Crispr Therapeutics på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.

Visa hela beskrivningen ▼
Om aktien
NamnCrispr Therapeutics
StatusNoterad
TickerCRSP
LandUSA
BranschBiotech
Antal ägare Nordnet2,333 st

Crispr Therapeutics aktiekurs

Köpa Crispr Therapeutics

Analysera Crispr Therapeutics

Handla Crispr Therapeutics

73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Riktkurser Crispr Therapeutics

Analyser Crispr Therapeutics

Rapportestimat Crispr Therapeutics

Podcasts Crispr Therapeutics

Videos Crispr Therapeutics

Nyhetsbrev

Mer från Börskollen

Köp aktien Crispr Therapeutics

Börskollen använder själva
Sveriges nöjdaste kunder i över 10 år på rad
Handla aktier, fonder och derivat
Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Daniel har ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap.