Prostatype Genomics - Nyheter, insynshandel och pressmeddelanden
Bolagssidan är framtagen i samarbete med Prostatype Genomics
Bildkälla: Prostatype

Vad är Prostatype Genomics?

Prostatype Genomics

Prostatype Genomics är resultatet av över 10 års undersökande forskningsarbete inom prostatacancers genomik. Bolaget grundades 2007 som en avknoppning från Cancer Center Karolinska. Syftet med avknoppningen var att överföra forskningsresultaten till klinisk verklighet.

Under 2019 gick Prostatype Genomics från att vara ett bolag i utvecklingsfas till att vara i en fas av försäljning och kommersialisering, med Sverige som den initiala marknaden. Bolagets kärnprodukt Prostatype® Test System har CE-märkts och försäljning har inletts i mindre skala på den svenska marknaden. Prostatype Genomics gentest gör det möjligt, med hjälp av AI-teknik (artificiell intelligens), att bättre prognosticera prostatacancern och kategorisera patientens tillstånd i olika risktyper. På detta vis kan Bolaget reducera risken för över- eller underbehandling, vilket i många fall leder till stora besvär för patienten. Nuvarande diagnostiska verktyg kan enbart bedöma om patienten har cancer eller ej, men har begränsningar när det gäller att bedöma cancerns aggressivitet. Prostatype® Test System kan därmed säkerställa bättre livskvalitet för personer vars prostatacancer bedöms som lågrisk, utan att riskera säkerheten för patienter med aggressiva tumörer. Att bättre kunna avgöra cancerns utveckling resulterar också, enligt Bolaget, i minskade kostnader inom sjukvården.

Fokus ligger nu på att intensifiera arbetet med att internationellt introducera Prostatype® Test System på utvalda europeiska marknader såväl som i USA. För att möjliggöra Bolagets kommersialiserings- och expansionsplan behöver Prostatype Genomics säkerställa ytterligare kompetenser inom försäljning och marknadsföring för att stödja distributörerna. För att kunna marknadslansera Prostatype® Test System är begränsade validerings- och marknadsstudier nödvändigt i vissa länder. Dessa studier kommer därför också att genomföras i samband med att produkten lanseras på respektive marknad. Mer omfattande valideringsstudier har redan genomförts i Sverige och Tyskland och är per dagen för prospektet pågående i Taiwan. Med likviden från emissionen kan Bolaget accelerera den internationella expansionen enligt sin affärsplan och strategi, med målsättningen att nå break-even under H2 2023.

Sedermera Fondkommission är finansiell rådgivare till Prostatype Genomics AB inför en börsnotering, en IPO av bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market, sam planteras äga rum under hösten 2020.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla: Prostatype
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Nyhet | IPO.se

Ett samarbetsavtal undertecknat mellan Rendong Medical och Prostatype Genomics

Den 15 oktober 2020 undertecknade Prostatype Genomics AB (nedan kallat "Prostatype Genomics") och Rendong Medical Technology Co.

Prostatype Genomics
16 Oct 2020 00:00

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Om Prostatype Genomics

Prostatype Genomics

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerPROGEN
ListaFirst North
LandSverige
SektorHälsovård
BranschLäkemedel
Börsvärde150 MSEK

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Prostatype Genomics

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Prostatype Genomics? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter