Sprint Bioscience aktie | SPRINT | Aktiekurs, analyser & nyheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Sprint Bioscience aktie • SPRINT • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnSprint Bioscience
StatusNoterad
TickerSPRINT
ListaFirst North
LandSverige
SektorHälsovård
BranschBiotech
UtdelningNej
Första handelsdag07 Nov 2014
Nästa rapport08 May
Antal ägare Avanza2,003 st
Antal ägare Nordnet419 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Sprint Bioscience är ett forskningsbolag. Idag innehas störst fokus på utveckling av läkemedelskandidater som enskilt eller i kombination med andra läkemedel kan bekämpa cancer. Bolaget har en portfölj av läkemedelsprojekt som är inriktade på att angripa olika delar av cancercellers processer. Bolagets affärsmodell bygger på att arbeta med en bred projektportfölj och att utveckla projekt parallellt i preklinisk fas för att därefter ingå licensavtal med den globala läkemedelsindustrin. Bolaget grundades 2009 och har sitt kontor och laboratorier i Huddinge.
Dölj beskrivning ▲Blankning
Blankat nu0.2%
1 vecka sedan0.1%
1 månad sedan0.1%
6 månader sedan0.12%
Senast uppdateradIgår
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Köpa Sprint Bioscience

Analysera Sprint Bioscience

Handla Sprint Bioscience

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Sprint Bioscience

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Detaljerad blankning i Sprint Bioscience

Blankat nu0.2%
1 vecka sedan0.1%
1 månad sedan0.1%
6 månader sedan0.12%
Senast uppdateradIgår
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Bolag i samma branch som Sprint Bioscience

Bavarian Nordic är ett biokemibolag. Idag är bolaget specialiserade inom utveckling, tillverkning och distribution av vaccin mot infektionssjukdomar i samband med cancerbehandling.

Genmab är ett läkemedelsbolag. Bolaget är specialiserade inom forskning och utveckling av antikroppar, som huvudsakligen används vid behandling av cancerpatienter med lymfatisk leukemi och solida tumörer.

Zealand Pharma är ett bioteknikbolag. Särskilt fokus återfinns inom utvecklingen av läkemedel för behandling av diabetes och diverse tarmsjukdomar.

Oncopeptides är ett läkemedelsbolag som bedriver forskning och utveckling av cancerläkemedel.

BioArctic är ett forskningsbolag. Störst affärsinriktning återfinns inom forskning och utveckling av behandlingar och antikroppar för sjukdomar som berör nervsystemet.

SynAct Pharma är en läkemedelskoncern som bedriver forskning och utveckling inom behandlingen av inflammatoriska sjukdomar.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Sprint Bioscience

Ska man investera i Sprint Bioscience aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Sprint Bioscience en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Sprint Bioscience.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Sprint Bioscience utdelning och direktavkastning?

Nej, Sprint Bioscience har ingen utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Sprint Bioscience rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-05-08.

Det är altså 14 dagar kvar till nästa rapport i Sprint Bioscience.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Sprint Bioscience senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Sprint Bioscience: Bokslutskommuniké 2023 - Sprint Bioscience bokslutskommuniké för januari – december 2023

Nuvarande blankning i Sprint Bioscience

Just nu är 0.2 procent av kapitalet blankat i Sprint Bioscience jämfört med förra veckan då det var 0.1 procent. Vi uppdaterar denna info dagligen och senaste förändring i blankning skedde Igår .

Sprint Bioscience senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för Sprint Bioscience i sitt senaste utlåtande: Redeye inleder bevakning på Sprint Bioscience med motiverat värde 6,70 kronor i basscenariot. Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som Sprint Bioscience

Många som är intresserade av Sprint Bioscience titar ofta på andra bolag i samma branch, Biotech. Några av de mest populära bolagen är Bavarian Nordic från Danmark, Genmab från Danmark och Zealand Pharma från Danmark

Sprint Bioscience forum

Var kan jag diskutera Sprint Bioscience och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Sprint Bioscience: Sprint Bioscience forum.

När du har hittat ett aktieforum för Sprint Bioscience som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Sprint Bioscience via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Sprint Bioscience

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Sprint Bioscience

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Sprint Bioscience!

STÄNG X
Handla aktier i Sprint Bioscience
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Sprint Bioscience aktie att handla på börsen?

Ja, Sprint Bioscience är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Sprint Bioscience.

Vad har hänt med Sprint Bioscience aktien?

Här är den senaste nyheten där Sprint Bioscience nämns: Morgonkollen 14 februari - Aktuella händelser du bör ha koll på.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Sprint Bioscience aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Sprint Bioscience aktien - är den övervärderad?

Sprint Bioscience kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Sprint Bioscience aktien - är den undervärderad?

Sprint Bioscience kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Sprint Bioscience aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Sprint Bioscience. Hos dessa nätmäklare kan du även se Sprint Bioscience aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Sprint Bioscience?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Sprint Bioscience på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.