Börsåret 2016 innebar betydande framgångar för NGM som småbolagsbörs
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsåret 2016 innebar betydande framgångar för NGM som småbolagsbörs

Börsåret

NGM har under flera års tid varit en framgångssaga på derivatsidan. Världens ledande leverantörer av börshandlade produkter som exempelvis Societe Generale, Commerzbank, BNP Paribas och Vontobel har valt att notera sina värdepapper på NGM:s derivatbörs NDX. Desto svårare har det varit på småbolagssidan där det tog ett bra tag innan de strategiska satsningar NGM genomfört bar frukt. NGM har detta år fått alla tvivlare att tystna och genom ett betydande antal lyckade introduktioner har NGM nu kopplat greppet även om småbolagen.

Nordic Growth Market – en marknadsplats med börstillstånd Nordic Growth Market, vanligen omnämnt som ”NGM” ägs sedan några år tillbaka av tyska Börse Stuttgart. NGM har därmed  en ägarbild lika och stabil solid som ett betongfundament. Det handels system som används är emellertid inte samma som det tyska utan ett egenutvecklat system med en upptid och robusthet som är bättre än alla idag aktiva konkurrenter på marknaden.

NGM har till skillnad från andra konkurrerande marknadsplatser för publika småbolag (så kallade ”MTF:er”) utöver sin egen MTF ett riktigt börstillstånd. NGM  driver utöver börsinkubatorn Nordic Pre Market även NGM Nordic MTF samt den reglerade börsen NGM Equity. Vidare driver NGM  derivatbörsen Nordic Derivatives Exchange (NDX) där flera av världens största banker noterar sina börshandlade produkter (ETP:er).

2016 – börsåret då NGM Nordic MTF nådde riktigt momentum Börsvärlden har i en tidigare artikel i april skrivit om ett påtagligt ökat momentum, främst på NGM Nordic MTF, steget innan den regelrätta börslistan NGM Equity. Vi belyste då ökad medial uppmärksamhet genom ett joint venture med Börsvärlden och med Sveriges ledande IR-konsult Laika Consulting vilka skapat mer synlighet för NGM. Framförallt det återkommande småbolagseventet NGM LIVE som arrangerats med Laikas hjälp men även marknadsförts i Börsvärlden har skapat en stark länk mellan börsen, dess bolag och investerarna.

*  Presentationerna från det senaste NGM LIVE finner du för övrigt genom att klicka på länken längst ned i denna artikel. Utöver medial synlighet har NGM:s marknadsunika inkomstdelning med sina noterade bolag (baserad på aktuell handelsomsättning i aktien)  samt det kundvänliga mentorsprogrammet för bolag som önskar bli noterade bidragit till att öka NGM:s attraktionskraft. NGM:s vice vd Tommy Fransson uttalar sig om framgångarna Tommy Fransson, vice vd på NGM, kommenterar den starka utvecklingen för bolagssidan: – Vi har under en längre tid satsat på att bygga upp vårt erbjudande på bolagssidan och nu börjar det ge resultat.

Framförallt har vår intäktsdelning  vilket innebär att bolagen får 25 procent av de intäkter som genereras hos NGM i samband med att deras aktier handlas varit väldigt uppskattat. Många bolag och rådgivare kontaktar oss gällande möjligheter till notering på NGM inför 2017 och vi är glada över det stora intresset. Bolag som noterats 2016  eller planerar listning på NGM I börsvärlden har du detta år kunnat läsa om flera spännande introduktioner fördelat på flera olika branscher på NGM Nordic MTF.

Hela 15 nya bolag har noterats detta år! Kursraketen och utdelningsbolaget Dividend Sweden, Ripasso Energy , Multidocker och den just nu pågående emissionen i Life science-bolaget Prolight Diagnostics är exempel på bolag som noterats eller planerar listning på marknadsplatsen. Vi kan även nämna företagsrekonstruktören FrontOffice (tidigare belyst i Börsvärlden som ”Månadens NGM-bolag), spelutvecklarna Gold Town Games och Three Gates samt fastighetsaktören Real Holding , även detta bolag omskrivet som Månadens NGM-bolag i Börsvärlden. Även på Nordic Pre Market har fler bolag listats där just nu emissionsaktuella Originalbagarn och IsoTimber Holding kan nämnas.

Mer om NGM Missade du succéeventet NGM LIVE? Du kan då se de deltagande bolagen presentera sina bolag via NGM LIVE:s Youtubekanal  via denna länk. Funderar du på att börslista ditt företag? Missa då inte det erbjudande som kombinerar maximal service med synlighet till Börsvärlden:s/NGM:s gemensamma investerarregister på 60 000 mottagare. Klicka här för mer information Inlägget Börsåret 2016 innebar betydande framgångar för NGM som småbolagsbörs dök först upp på Börsvärlden.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien IsoTimber

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt