Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börskollens

Börskollens (nya) bloggflöde - och allt du behöver veta!

I vår senaste artikel upplyste vi våra läsare/användare om det senaste kvartalets utveckling av tjänsten Börskollen, med fokus på uppdateringar och nya funktioner samt våra planer för framtiden! I denna artikel tänkte vi lägga lite mer fokus på vårt (nya) bloggflöde - som på kort tid har blivit mycket populärt och nu redan har ett 20-tal populära bloggkällor anslutna!

Vårt bloggflöde är ett fortsatt steg i riktningen mot att Börskollen ska vara det naturliga “navet” i ditt informationsflöde som rör börs-, ekonomi- och finansrelaterade nyheter. Detta i syfte att underlätta, effektivisera och spara tid genom att ha allt samlat på ett och samma ställe! Tidigare har vi som bekant främst fokuserat på ett renodlade nyhetsflöde (med källor som exempelvis Privata Affärer, SvD Näringsliv, Börsvärlden, Breakit m.fl) men det finns betydligt mer matnyttig kunskap att ta del av, inte minst från alla supergrymma börsbloggare därute!

Fortfarande i startgroparna....

Vi har på kort tid anslutit ett 20-tal populära börsbloggare till Börskollens bloggflöde och räknar med att skaran kommer att fortsätta växa i rask takt. På sikt känns det inte orimligt att det kan bli både 50 och 100 olika med förutsättningen att vi får ett ok från respektive part. Vi hoppas givetvis att de flesta (alla?) som tillfrågas kommer att tacka ja - the more the merrier!

Bloggflödet i appen och på vår webb

Det ser lite olika ut beroende på om du använder Börskollen-appen alternativt endast läser på vår webb. I appen når du i nuläget bloggflödet i menyn längst ner under “Upptäck -> Bloggar” (se bilden ovan). På vår webb finner du motsvarande i menyn överst under “Bloggar”.

Vi understryker att nuvarande version endast utgör en första “beta” och att funktioner knutna till bloggflödet stegvis kommer att förbättras. Som vi nämnde i vår tidigare artikel är också tanken att skapa ett “huvudflöde”, i såväl appen som på webben, som kombinerar alla typer av källor (nyheter, bloggar, videos och på sikt kanske även andra källor som t.ex poddar) varpå användaren sedan själv kan välja/filtrera vilka källor man önskar följa (primärt i appen, men på sikt även på webben).

Med fler källor och data kommer vi också att skapa ytterligare filtreringsmöjligheter och antagligen olika typer av kategorier samt läs- eller topplistor av olika slag. Givetvis kommer vi också att försöka lyfta de inlägg och teman som känns mest aktuella och läsvärda vid varje givet tillfälle via sociala medier och nyhetsbrev (satan vad vi kommer att ha koll på Sveriges alla bloggare sen :))!

Låt oss gärna veta vilka bloggare just du skulle vilja se

Vi tar i vanlig ordning gärna del av er feedback, gällande såväl funktionalitet som vilka bloggare ni skulle vilja se i vårt flöde. Hör gärna av er till oss, antingen via e-post (info@borskollen.se) eller via någon av våra sociala medier (Facebook, Twitter eller Instagram).

Om du själv är en börs- eller ekonomibloggare och skulle vilja synas i vårt bloggflöde är du givetvis också välkommen att höra av dig direkt till oss!

Ta hand om er kära läsare!
/Börskollen-teamet

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt