Investera i Ellwees innovativa elfordon
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Investera i Ellwees innovativa elfordon

Investera

Ellwee AB – som tillverkar eldrivna fyrhjulingar – ska börsnoteras på First North. I samband med börsnoteringen genomför bolaget en nyemission på 45 miljoner kronor varav cirka 35 miljoner kronor är omfattade av teckningsåtaganden.

Teckningstiden löper från 28 december 2020 till 11 januari 2021 med en planerad första handelsdag 19 januari 2021.

Emissionslikviden ska användas till att säkerställa leverans av bolagets ordrar samt produktutveckling och nya marknadssatsningar.

Eldriven fyrhjuling med breda användningsområden

Ellwee utvecklar, tillverkar och säljer eldrivna fyrhjulingar med designlösningen att skapa ett fordon som har en bils stabilitet och samma flexibilitet som en cykel.

Bolaget startade sin försäljningsverksamhet i slutet av sommaren 2020. Sedan dess har bolaget levererat 20 elfordon och har över 160 kontrakterade ordrar för leverans.

Den eldrivna fyrhjulingen är strategiskt utvecklad för att enkelt kunna anpassas till en uppsjö av olika syften och verksamheter.

Ellwee har främst blivit känt som ett hållbart och effektivt alternativ till golfbilar. Men målsättningen är att tillgodose marknadens växande behov för miljövänlig transport inom stadsområden, utomhusaktiviteter och kommersiell rörlighet

Siktar på vägtillstånd

Bolaget siktar på att deras fordon ska få tillstånd att köras på allmänna vägar under 2021 och därigenom ta sig in på den större marknaden för mindre elfordon – som totalt värderas till 3 584 miljoner dollar.

Den största möjligheten för bolaget att växa rejält är när vi kommer in till det som kallas business to consumer och när vi tillverkar fordon som har tillstånd att köra på allmänna vägar,

säger Håkan Kjellqvist, vd för Ellwee.

Bearbetar golfsegmentet

I nuläget fokuserar bolaget specifikt på att bearbeta marknaden inom golfbilssegmentet och amerikanska grindsamhällen – så kallade gated communities.

Marknaden för golfbilar värderades år 2019 till cirka 1 405 miljoner dollar och väntas att växa till över 2 400 miljoner kronor innan 2029.

En av Elwees konkurrensfördelar inom golfsegmentet utgörs just av det är ett ensitsigt fordon.

Jämfört med en traditionell golfbil innebär detta att tiden det tar att gå 18 hål kan minska kraftigt då varje enskild spelare alltid kan köra till sin egen boll.

Det finns en uppsida att man kan spela snabbare golfrundor och det är en av anledning till att vi är en GPA Corporate Tour Partner,

säger Håkan Kjellqvist.

Erbjudandet i korthet

Erbjudandet består av en nyemission av units för 45 Mkr i ELLWEE AB (publ). En unit består av åtta (8) aktier och en (1) vederlagsfri teckningsoption av serie TO1 samt en (1) vederlagsfri teckningsoption av serie TO2. .

  • Värdering: ELLWEE värderas till cirka 63,2 MSEK före emissionen.
  • Teckningsåtagande: Erbjudandet omfattas dels av teckningsåtaganden i form av redan inbetalda föremissionslån uppgående till 25,0 MSEK, dels av kontanta teckningsåtaganden uppgående till 10,3 MSEK, motsvarande cirka 78 procent av erbjudandet.
  • Teckningskurs per unit: Pris per unit har fastställts till 20 SEK, vilket motsvarar 2,50 SEK per aktie. Teckningsoptionerna är således vederlagsfria. Courtage utgår ej.
  • Teckningsperiod: 28 december 2020 – 11 januari 2021.
  • Likviddag: 14 januari 2021.
  • Preliminär första handelsdag: 19 januari 2021.
  • Minsta teckning: Minsta teckningspost är 275 units, motsvarande 5 500 SEK.
Teckna med BankID Teckna hos Avanza Teckna hos Nordnet Anmälningssedel Prospekt

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt