Stort intresse för fintechbolagets emission inför notering – Närliggande lansering på den indiska miljardmarknaden inom skill games
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Stort intresse för fintechbolagets emission inför notering – Närliggande lansering på den indiska miljardmarknaden inom skill games

Stort

Eddbee skapar plattformar inom skill gaming med sikte på de globala marknaderna inom fantasy sports och social trading. Intresset från befintliga aktieägare och tidiga intressenter har gjort att huvuddelen av nuvarande emission redan är förtecknad till cirka 75 procent.

“Vid teckning av C-aktier är ambitionen att man som aktieägare kommer att erhålla dubbla utdelningar av teckningskursen, alltså dubbelt tillbaka på sin insats – vilket har skapat stort intresse i denna emission där redan 75 procent har tecknats av befintliga aktieägare och intressenter,” säger Sven-Olof Nilsson, VD för eddbee.

Det ligger i bolagets övergripande försäljnings- och noteringsstrategi att säkerställa en bred aktieägarbas och man bjuder nu in allmänheten till teckning i emissionen.

Man förbereder nu sin planerade lansering av en ny spelplattform inom skill games med riktiga pengar i Indien – en gigantisk marknad med populära nationalsporter som cricket och fotboll som kommer inkluderas ihop med en unik aktieplattform. Parallellt arbetar man med en större marknadsförings- och försäljningskampanj samt kommande noteringsprocess.

Närliggande lansering på den gigantiska indiska marknaden – USA näst på tur

Eddbee förbereder sig nu för sin plattformslansering i Indien, via sitt helägda indiska dotterbolag. Man har strategiskt valt den indiska marknaden med en befolkning på över 1,3 miljarder människor, ett stort nationellt intresse för fantasy sports och skill gaming samt ett tydligt regulatoriskt regelverk.

Enligt en studie nyligen genomförd av FIFS (Federation of Indian Fantasy Sports) i samarbete med KPMG finns det cirka 100 miljoner fantasy sports-användare i Indien idag. Under de senaste året har man också kunnat läsa om flera fantasyspelplattformar som lockat stora investerare som Sequoia India, Tencent, Steadview Capital och Go-Ventures. Ett närliggande exempel är den indiska fantasisportsappen Dream11 som under våren reste 400 MUSD i en ny finansieringsrunda.

“Indien har varit ett naturligt val för oss och vi har under flera års tid byggt vår plattform tillsammans med ett lokalt utvecklingsteam som också bistår med kostnadseffektiv lokal marknadskännedom och “boots on the ground” för en lyckad indisk lansering,” säger Sven-Olof Nilsson, VD för eddbee.

Näst på tur siktar bolaget in sig på den amerikanska marknaden, som regulatoriskt har stora likheter med den indiska.

Unik modell för stora mål

Istället för att förlita sig på betydande riskkapital har eddbee valt en annan annan väg som mer kan liknas vid en form av crowdfunding. Den unika marknadsförings- och försäljningsmodllen kallar man för “guldmedlemskapet” och syftar till att på ett kostnadseffektivt sätt knyta till sig användare till plattformarna, vilka i sin tur genererar värde för aktieägarna. Detta sker genom försäljning av paket som innehåller olika delar av de plattformar och tjänster som eddbee skapar, såväl som aktier i bolaget.

Man har sett ett stort intresse under den initiala lanseringen av guldmedlemskapet;

“Försäljningsstarten av guldmedlemskapet har varit över förväntan och erbjudandet kommer stegvis att rullas ut på olika marknader och mot olika målgrupper. Vid full teckning kommer erbjudandet att inbringa en intäkt om totalt 450 MSEK till eddbee-koncernen, vilket ska räcka en lång väg mot att uppfylla vår mål ,” berättar Sven-Olof.

Framtida ambition mot neobanking

Bolagets långsiktiga målsättning är att bygga upp en betydande kundbas, väva ihop de olika plattformarna inom skill gaming, social trading etc till ett större ekosystem som utgör en grund för att senare expandera mot tjänster inom digital banking, så kallad neobanking.

“Digitala banktjänster, så kallad neobanking, kommer att falla sig som ett väldigt naturlig steg i takt med att vårt totala tjänsteerbjudande växer och vävs samman”, avslutar Sven-Olof.

Erbjudandet i sammandrag

Inbjudan till teckning av aktier i eddbee group AB (publ). Läs mer och teckna via länkarna nedan.

  • Teckningskurs: 0,62 SEK per aktie, varje aktie med ett kvotvärde om 0,005 SEK
  • Minska teckning: 10 000 aktier, motsvarande 6 200 SEK
  • Emissionsbelopp: ca 20 MSEK
  • Pre-money värdering: ca 79 MSEK
  • Teckningsperiod: 27 aug – 15 nov 2021 med löpande tilldelning
  • Notering: Bolaget har ambitionen att i samband med eller efter nuvarande nyemission påbörja arbetet med en ansökan om notering av bolagets aktier på en lämplig marknadsplats.
Läs mer om eddbee och teckna Teckna direkt online Memorandum


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.