Sista chansen att teckna i sociala bildgalleri-appen som utmanar jättarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen

Sista chansen att teckna i sociala bildgalleri-appen som utmanar jättarna

Sista

I takt med ökad digitalisering och stark tillväxt av volymen digitala bilder och videoklipp som tas med mobiltelefonen skapas ett växande behov av smarta digitala tjänster som är anpassade för lagring, organisering och delning av privatpersoners bildgallerier. Kiliaro är en unik bildgalleriapplikation med banbrytande funktionalitet i form av automatisk foto- och videodelning och chatfunktionalitet direkt i appen. Tillsammans med ett oslagbart erbjudande av molnlagring med obegränsat utrymme för endast 19 kr/mån samt hög nivå på integritet och säkerhet, är Kiliaro här för att ta bildgalleriet för privatpersoner till nästa nivå.

När allt fler använder sin mobiltelefon som enda enhet för att fota och spela in video ökar behoven av digitala tjänster som är anpassade för lagring, organisering och delning av privatpersoners bildgallerier. Många känner nog igen problemet med bilder som delas i olika chattflöden, ofta i sociala medier som inte är byggda för ändamålet foton och video. Ofta försvinner bilderna, och därmed våra livsminnen, långt bak i en chatt vi sedan glömmer bort.

Kiliaro vill lösa det här problemet med en bildgalleri-app som är helt utvecklad på användarnas villkor. Här ges möjlighet för social interaktion, obegränsad lagring och inte minst högt integritetsskydd.

”Vi positionerar oss som en hybrid mellan sociala medier och molntjänster. Sociala medie-appar är inte anpassade för att lösa våra behov av smart foto- och videohantering, här förlorar man bildkvalitet, organisering och struktur. Medan molntjänsterna är passiva tjänster som inte erbjuder någon möjlighet till social interaktion med vänner och familj. Vi löser behovet. Samtidigt ser vi att konsumenter idag är oroade över hur de stora techbolagen hanterar deras data. Kritiken mot detta har blivit alltmer högljudd. Kiliaro har valt en annan väg, vi säljer ingen data till tredje part och skyddar våra användares integritet. Dessutom äger vi våra egna servrar, vilket ger kostnadsmässiga fördelar men även hög säkerhet”, säger Elie Komo, VD på Kiliaro.

Tar en ledig position på marknaden

Kiliaro erbjuder de sociala funktionerna direkt i bildgalleriet som unika på marknaden, inte minst vad gäller automatisk delning av foto och video. Det handlar om att hitta innovativa, enkla och säkra sätt att socialisera kring ens bildgalleri. Intäkterna kommer från molntjänsten, som är ett konkurrenskraftigt erbjudande med obegränsat utrymme för endast 19 kr/mån - lågt prissatt i förhållande till övriga aktörer på marknaden.

”Visionen för Kiliaro är att bli marknadens ’go-to-app’ för socialisering kring foton och video, och som står utanför de stora techbolagens ekosystem, med deras ofta höga prissättning och omdiskuterade hantering av användardata och integritet. Kiliaro erbjuder dessutom ett attraktivt alternativ med en fast månadskostnad för obegränsad lagring. Det är svårt att matcha, tittar man på större molntjänster är prissättningen förhållandevis hög och ofta mer anpassad för företag än privatpersoner. För en familj som använder Kiliaro istället för någon av de stora aktörerna kan besparingen bli ganska rejäl”, säger Elie Komo.

Kiliaro har genom pilotprojekt med Tele2 bevisat att affärsmodellen fungerar. Omkring 10 000 personer använder appen, varav cirka 3 000 är betalande. Bolagets mål är att accelerera kraftigt och genomför därför en IPO inför planerad notering på Nasdaq First North Growth Market i september i år. Nyemissionen, som pågår fram till och med den 6 september, uppgår till totalt cirka 31 MSEK och ska finansiera bland annat nya rekryteringar inom marknad, försäljning och teknik, samt serverutbyggnad.

”Vi har en aggressiv expansionsplan, med tydliga mål om att ingå nya partnerskap med ledande bolag inom till exempel telekom, retail, event och sport, expandera i Skandinavien och övriga Europa, samt öka antalet användare markant till cirka sex miljoner. Med nya sätt att interagera och socialisera runt digitala minnen från bildgalleriet är Kiliaro unikt positionerade på marknaden”, säger Elie Komo.

Erbjudandet i sammandrag

Nyemission i Kiliaro AB (publ). Välkommen att teckna via länkarna nedan.

  • Anmälningsperiod: 23 augusti 2021 till och med den 6 september 2021.
  • Erbjudandepris: Erbjudandepriset är 26,40 SEK per unit, vilket motsvarar 6,60 SEK per aktie. Teckningsoptioner av serie TO 1 erhålls vederlagsfritt.
  • Minsta post: Minsta anmälningspost är 220 units, vilket motsvarar 5 808,00 SEK.
  • Emissionsvolym: Erbjudandet uppgår totalt till cirka 31 MSEK. Av detta kan Bolaget initialt tillföras cirka 20,7 MSEK (före avdrag för emissionskostnader och kompensation till brygglånegivare). Bolaget kan i ett senare skede, vid fullt nyttjande av vidhängande teckningsoptioner av serie TO 1, tillföras ytterligare högst cirka 10,4 MSEK (före emissionskostnader).
  • Teckningsförbindelser: Cirka 10,5 MSEK av nyemissionen omfattas av teckningsåtaganden, vilket motsvarar cirka 51 procent av den initiala emissionsvolymen. Resterande del av den initiala delen av nyemissionen, motsvarande cirka 10,2 MSEK, är tillgänglig för allmänheten.
  • Värdering (pre-money): Cirka 37,7 MSEK.
  • Planerad första dag för handel: Aktier och teckningsoptioner av serie TO 1 är planerade att upptas för handel på Nasdaq First North Growth Market den 17 september 2021.
  • ISIN-kod för aktien: SE0016275333
  • Lock up: Bolagets största ägare First Venture Sweden AB (i vilket styrelseordförande Peter Werme är delägare) har ingått lock up-avtal om 100 procent av sitt innehav under de första tolv månaderna efter notering på First North. Lock up innefattar även sådan investering som First Venture Sweden AB kan komma att bli tilldelad i den planerade nyemissionen. Övriga styrelsemedlemmar samt VD har ingått lock up-avtal enligt samma villkor som ovan. Vid fulltecknad nyemission kommer totalt cirka 53,9 procent av antalet aktier i Bolaget att vara under lock up.
  • Vidhängande teckningsoptioner: En (1) teckningsoption ger anmälaren rätt att teckna en (1) ny aktie till en kurs om 6,60 SEK under teckningsperioden som äger rum under tiden från och med den 12 september 2022 till och med den 26 september 2022.
Teckna hos Avanza Teckna hos Nordnet Läs mer här Prospekt Teaser (sv) Teaser (eng)

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt