Byggboom och ökat fokus på hållbarhet – Sista chansen att teckna i IsoTimber
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Byggboom och ökat fokus på hållbarhet – Sista chansen att teckna i IsoTimber

Byggboom

Med 61 procents tillväxt i omsättningen under 2020 och ett orderläge som redan idag når nära 2020 års volym, tar Isotimber nu in kapital för att bryta igenom ordentligt genom att tillvarata byggbranschens starka marknadsläge för hållbart byggande med trä.

Isotimber tillverkar husstommar av trä med en unik konstruktion. Väggarna är både bärande och isolerande. Ingen extra isolering eller plastfolie behövs och den är diffusionsöppen, vilket ger ett behagligt inomhusklimat. Den mest sålda väggdimensionen består till 99 procent av trä, en fossilfri råvara. Vid tillverkningen förädlas spånet till pellets och bitarna från fönsteruttag används i planelementen. Genom att byggblocken är robusta kan de återbrukas och därefter återvinnas till träfiberskivor.

Starkt momentum med fina framgångar i ryggen

Ett viktigt forskningsprojekt startades tillsammans med Stora Enso och Moelven, med Rise som projektledare. Ett biobaserat lim är målet för att nå 100 procent fossilfria byggskivor och byggelement (Isotimbers byggblock). Ett äldreboende med 48 lägenheter levererades, med ett Peab-ägt bolag som mycket nöjd kund. Vidare blev patentet i Japan godkänt, vilket ger en förhoppning om att även patentansökningarna i Europa och Kanada skall godkännas.

Att visas på bästa sändningstid i både Husdrömmar och Grand Designs Sverige under ett och samma år får också anses vara en framgång. Det var den kände formgivaren och arkitekten Jonas Bohlin som ritat Skogsvillan som visades i Grand Designs Sverige.

Hållbarhet i fokus när Anja Pärson bygger sitt drömhus med IsoTimber

Anja Pärson och Filippa Rådin Pärson har bestämt sig för att bygga hus, mitt i ett naturskönt område vid kusten utanför Umeå. Deras grundinställning är att platsen ska kunna återställas till sitt ursprung med minimal påverkan på naturen. I sitt intensiva sökande efter dagens mest hållbara byggmetoder landade paret i att husstommen ska levereras av IsoTimber. Här läser du hela pressmeddelandet.

Styrelseordförande Janina Östling har en stark tilltro till det rådande marknadsläget;

Intresset för hållbart byggande är enormt stort just nu och styrelsen vill att bolaget ska få möjlighet att tillvarata det intresset fullt ut.”

Hon beskriver några områden som ger ökad säljkraft. Förstärkning av säljorganisationen, med ökad kundnärvaro och framtagande av nya husmodeller som underlättar det passiva säljarbetet. Certifiering och tester för att tydliggöra produktens hållbara egenskaper.

Redo att accelerera tillväxten med siktet inställt på börsnotering

Vd Håvard Jegerstedt tillägger att;

”Utöver det behöver bolaget rörelsekapital så att vi kan hantera både fler och större projekt. Ett kapitaltillskott ger oss möjlighet att arbeta mer fokuserat och långsiktigt enligt vår strategi – verksamheten är redo att ta ett rejält kliv upp i volym.”

Grundaren Mikael Östling avslutar med några ord om bolagets vision;

”Vi tror att Isotimbers aktier passar för handel på en marknadsplats, produkten och dess hållbarhet är lätt att förstå och enkel att kommunicera, vilket ger bolaget goda ambassadörer. Förutsatt att emissionen blir framgångsrik så planerar vi under hösten att börja förbereda bolaget, med sikte på en notering under 2022.”

Erbjudandet i sammandrag

Isotimber tillverkar bärande och isolerande husstommar av trä med en unik konstruktion. Bolaget genomför just nu en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare.

  • Teckningsperiod: 9-30 juni 2021
  • Emissionsvolym: 23,8 MSEK
  • Teckningskurs: 72 kr per aktie
Teckna med Bank-ID Läs mer på bolagets emissionssida

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt