Välkommen på investerarträffar med IoT-bolaget som digitaliserar äldrevården
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen

Välkommen på investerarträffar med IoT-bolaget som digitaliserar äldrevården

Välkommen

(Samarbete) Äldrevården i Sverige och Europa står inför tuffa utmaningar. Vi blir äldre som befolkning, samtidigt som vårdpersonal upplever stress och har hög sjukfrånvaro. Det svenska bolaget Medarca bjuder nu in till investerarträffar för att berätta hur deras unika IoT-lösning digitaliserar äldrevården och ökar säkerheten för personal och boende.

Anmäl dig till investerarträff i Stockholm eller Malmö via denna länk.

Medarcas historia börjar med att grundarna, som då jobbade med att digitalisera kontanthantering i Europa, såg liknande behov för läkemedelshantering inom äldrevården. Hanteringen sker i för stor utsträckning manuellt, med låg spårbarhet och stor risk för misstag. Som ett resultat har äldreomsorgen stort svinn av medicin, samtidigt som felmedicinering är en ledande orsak till att brukare råkar illa ut. Hos vårdpersonal är stressen hög och läkemedelshantering är ett av de rutinuppdrag som tar mest tid.

Läs mer om bolaget via denna länk.

Som svar på problemen har Medarca utvecklat både mjuk – och hårdvara i form av smarta läkemedelsskåp. De digitala skåpen automatiserar de tidigare manuella rutinerna och erbjuder ökad spårbarhet. Genom att koppla upp skåpen till en datacentral kan personalen se om medicinering uteblivit eller om lagret börjar bli lågt. Automatiserade varningssignaler erbjuder personalen trygghet genom att minimera risken för mänskliga misstag. Medarcas produktutbud inkluderar även smarta nyckelskåp, informationsskärmar och en nystartad satsning mot den växande marknaden inom storskalig desinfektion – en nischmarknad som växer kraftigt i och med covid-19:s framfart.

Se Finwires intervju med Vd Lars Malmgren.
”Vår första produkt lanserades 2019 och genom de ordrar vi fått hittills har det visat sig att produkterna har ett stort värde för kunderna och att det finns en vilja att betala för det vi utvecklat. Nu gäller det att ta tillvara på möjligheten och våga expandera kraftfullt. Inom fem år är målet att finnas i 30 länder och att nå en omsättning på över 200 miljoner SEK”

Detta säger vd Lars Malmgren.

Konkurrerande helhetslösningar som ökar effektivitet, resursutnyttjande och patientsäkerhet finns inte idag på marknaden i Sverige eller Europa, vilket erbjuder Medarca möjligheten att etablera sig som första bolag.

I samband med sin emission bjuder bolaget nu in till investerarträffar i Stockholm och Malmö, där planen för bland annat europeisk expansion presenteras. Se tillgängliga datum och boka din plats via denna länk.


Artikeln är framtagen i samarbete med Investor Target och Medarca.

Nyheter om Medarca

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt