Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Teckna

Teckna units i innovativt svenskt spel- och affiliatemarknadsföringsbolag inför notering på First North

FSport är en svensk licensierad spelutvecklare, som via sin egenutvecklade spelplattform erbjuder spel inom genren Daily Fantasy Sports (”DFS”). Bolaget genomförde nyligen en strategisk breddning av verksamheten genom förvärvet av en medieverksamhet med fokus på affiliatemarknadsföring – en lukrativ affärsvertikal som bland annat de börsnoterade bolagen Catena Media och Better Collective är verksamma inom.

FSport befinner sig i en expansiv fas, med en färdig produkt och egna marknadsföringskanaler redo att börja skala upp verksamheten. För att säkerställa en fortsatt tillväxttakt, utökad produktutveckling och förbättrad varumärkeskännedom genomför man just nu en nyemission inför en planerad IPO på Nasdaq First North Growth Market.

Digitalt skalbara affärsmodeller inom spel

FSports Daily Fantasy Sport är enkla, underhållande och utmanande spel som går ut på att välja en lineup och skapa ett eget “fantasilag”. De olika deltagarnas lag tävlar sedan mot varandra i turneringar där utfallet bestäms av verkliga händelser i realtid.

Affärsmodellen kring snabba spel som Daily Fantasy Sports är gynnsam och frekvent. Daily Fantasy Sports ger ett större antal transaktioner på en säsong, med återkommande spelmoment och spelhändelser – vilket genererar mer underhållning och händelser för spelarna och deras sportintresse samt större potentiell intäkt för FSport som arrangör.

”FSports erbjudande är inte en traditionell sportsbetting-produkt, utan en digital plattform med utökat underhållningsvärde primärt inom områdena sport och trav. Detta i kombination med erhållna tillstånd och spellicenser från den svenska spelmyndigheten, gör att FSport kommer att kunna attrahera såväl traditionella som helt nya kundgrupper med sina erbjudanden”, säger VD Staffan Lindgren.

Bolaget innehar en svensk spellicens, både till globala speloperatörer inom branschen och direkt till slutkonsumenter i Sverige.

”Eftersom Sverige är en spelmarknad som sedan 2019 varit reglerad med ett licenssystem för speloperatörer, har FSport samtliga tillstånd och licenser som den svenska Spelinspektionen kräver”, säger FSports VD Staffan Lindgren.

Förvärv av medieverksamhet – Populära spelportaler med betydande trafik

Under 2021 genomfördes ett strategiskt förvärv av de redan etablerade spelportalerna 1X2.se och trav.se, vilket i kombination med bolagets spellicens skapar nya tillväxtmöjligheter inom spel och media. Medieverksamheten bygger på affiliatemarknadsföring – marknadsföring på internet där potentiella spelare förmedlas och resultatbaserad ersättning genereras från internettrafik.

”Genom köpet av de nya tillgångarna ser vi stora synergier både på kort och lång sikt. Vårt fokus kommer initialt att ligga på fotbollen, men vi ser stora möjligheter att med tiden bli ett komplement till ATGs spelformer inom trav. I och med förvärven har vi över 20 000 organiska trav- och fotbollsfantaster att arbeta vidare med från dag ett”, säger FSports medgrundare och COO Björn Hofvendahl.

Genom medieverksamheten skapar FSport en direkt kommunikationskanal till sina kunder där en engagerad och aktiv målgrupp kommer kunna analyseras och utvärderas via sajtens organiska trafik.

Utmanar spel- och travmarknaden

Med en svensk spellicens, ett strategiskt förvärv och en rejäl dos produktinnovation i bagaget, planerar FSport att utmana och göra ett ordentligt avtryck på den svenska spel- och travmarknaden.

”FSport är en digital plattform med utökat underhållningsvärde inom sport och trav med poolspel”, avslutar VD Staffan Lindgren.

Erbjudandet i sammandrag

IInbjudan till teckning av aktier i FSport AB (publ). Läs mer och teckna via länkarna nedan.

  • Teckningskurs: 22,50 SEK per unit, vilket motsvarar 4,50 SEK per aktie. En unit består av fem (5) aktier och tre (3) teckningsoptioner av serie TO1.
  • Minska teckningspost: Lägst 310 units vilket motsvarar 6 975 SEK. Därefter sker teckning i valfritt antal units.
  • Teckningsperiod: 8-22 september 2021.
  • Bolagsvärde: ca 66,3 MSEK pre-money.
  • Första dag för handel: 30 september.
  • Teckningsåtaganden: ca 70 % av Erbjudandet.
  • Lock up-avtal: Bolagets större aktieägare, styrelseledamöter och ledningsgruppen har tillsammans ingått s.k lock-up avtal. Totalt omfattar ingångna lock-up avtal cirka 49,4 procent av bolagets aktier före Erbjudandets genomförande.
Läs mer och teckna via Avanza Läs mer och teckna via Nordnet Läs mer och teckna via FSport Teaser Memorandum


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt