Topp 5 saker som människor väntar på post-pandemi - Börskollen

Nyhet

Topp 5 saker som människor väntar på post-pandemi

Nu när vi är inne på år två av pandemin börjar folk längta till ett liv utan begränsningar och restriktioner. Folk vill bara ut och leva som vanligt igen, kanske träffa sina släktingar, gå på restaurang eller resa. Alla har drömmar och framtidsplaner som fått sättas på paus för att en pandemi satt stopp för dem.

1) Restaurang-livet

Något som vi alla längtar efter är att kunna gå ut och äta middag med vänner eller familj och kunna sitta kvar så länge man vill utan att restaurangen stänger. Restaurangägare ser också mycket i fram emot att kunna ha sina restauranger öppna för sällskap igen eftersom försäljningen minskat så markant. Att kunna gå på restaurang med större sällskap för att kunna fira någon eller gå på AW är något många ser i fram emot. Den sociala aspekten av att vara flera och njuta av god mat tillsammans saknar många.

2) Resor

Att kunna resa är något de flesta saknar och räknar ner dagarna tills det är möjligt igen. Att åka på solsemester, kultur- eller träningsresa är en dröm för många nu. Det är oklart när man kommer kunna resa på samma sätt som innan pandemin igen men det händer saker hela tiden. I sommar införs vaccinpass inom EU så det är bara en tidsfråga innan det går att resa som vanligt. Det är utrikesdepartementet som meddelar när reseavrådan till olika länder slutar gälla och det är bra att hålla koll på myndigheternas hemsidor för att veta vart det är okej att resa och när det blir möjligt.

3) Nattliv

Om man saknat att äta ute har man säkert saknat att vara ute och festa. Nattlivet är en saknad del i människors helgplaner och att kunna dricka, hänga på barer eller gå på casino är något många ser i fram emot. Innan det är möjligt att gå ut och ha ett vanligt nattliv igen får man hitta på saker som liknar verkligheten online, som spel och odds för att hjälpa till att hålla ut en stund till i pandemin. Läs mer här om olika möjligheter till spelande för att fördriva tiden tills pandemin är över.

4) Umgås med sina äldre släktingar

Om man träffat sina äldre släktningar eller andra nära och kära i riskgrupp utomhus längtar man säkert till att kunna vara inomhus och fira högtider tillsammans igen. Snart är alla färdigvaccinerade och man kan träffa sina föräldrar eller morföräldrar inomhus och ensamheten för våra äldre är snart över.

5) Ekonomi

Pandemin har medfört en lågkonjunktur vilket har inneburit att många har blivit av med sina jobb eller så har lönerna påverkats negativt. Vad många ser i fram emot är en blomstrande ekonomi där det går lättare att få jobb och lönerna kan öka. Vi längtar tills företagen inte längre kämpar för sin överlevnad och arbetslösheten som pandemin medfört minskar. Är man ungdom har man säkerligen märkt av det i och med att man har osäkra anställningar, blivit avskedad eller har svårt att få jobb.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev