Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Topp 5 saker som människor väntar på post-pandemi

Nu när vi är inne på år två av pandemin börjar folk längta till ett liv utan begränsningar och restriktioner. Folk vill bara ut och leva som vanligt igen, kanske träffa sina släktingar, gå på restaurang eller resa. Alla har drömmar och framtidsplaner som fått sättas på paus för att en pandemi satt stopp för dem.

1) Restaurang-livet

Något som vi alla längtar efter är att kunna gå ut och äta middag med vänner eller familj och kunna sitta kvar så länge man vill utan att restaurangen stänger. Restaurangägare ser också mycket i fram emot att kunna ha sina restauranger öppna för sällskap igen eftersom försäljningen minskat så markant. Att kunna gå på restaurang med större sällskap för att kunna fira någon eller gå på AW är något många ser i fram emot. Den sociala aspekten av att vara flera och njuta av god mat tillsammans saknar många.

2) Resor

Att kunna resa är något de flesta saknar och räknar ner dagarna tills det är möjligt igen. Att åka på solsemester, kultur- eller träningsresa är en dröm för många nu. Det är oklart när man kommer kunna resa på samma sätt som innan pandemin igen men det händer saker hela tiden. I sommar införs vaccinpass inom EU så det är bara en tidsfråga innan det går att resa som vanligt. Det är utrikesdepartementet som meddelar när reseavrådan till olika länder slutar gälla och det är bra att hålla koll på myndigheternas hemsidor för att veta vart det är okej att resa och när det blir möjligt.

3) Nattliv

Om man saknat att äta ute har man säkert saknat att vara ute och festa. Nattlivet är en saknad del i människors helgplaner och att kunna dricka, hänga på barer eller gå på casino är något många ser i fram emot. Innan det är möjligt att gå ut och ha ett vanligt nattliv igen får man hitta på saker som liknar verkligheten online, som spel och odds för att hjälpa till att hålla ut en stund till i pandemin. Läs mer här om olika möjligheter till spelande för att fördriva tiden tills pandemin är över.

4) Umgås med sina äldre släktingar

Om man träffat sina äldre släktningar eller andra nära och kära i riskgrupp utomhus längtar man säkert till att kunna vara inomhus och fira högtider tillsammans igen. Snart är alla färdigvaccinerade och man kan träffa sina föräldrar eller morföräldrar inomhus och ensamheten för våra äldre är snart över.

5) Ekonomi

Pandemin har medfört en lågkonjunktur vilket har inneburit att många har blivit av med sina jobb eller så har lönerna påverkats negativt. Vad många ser i fram emot är en blomstrande ekonomi där det går lättare att få jobb och lönerna kan öka. Vi längtar tills företagen inte längre kämpar för sin överlevnad och arbetslösheten som pandemin medfört minskar. Är man ungdom har man säkerligen märkt av det i och med att man har osäkra anställningar, blivit avskedad eller har svårt att få jobb.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt