Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Sista

Sista chansen att teckna i IPO-aktuella Kvix – Rider på starka tillväxttrender inom wellness och streaming

Kvix har på bara två år attraherat över 40 000 personer till sin egenutvecklade streamingplattform för hälsa och välmående Nu finns en möjlighet att teckna aktier i bolaget inför noteringen på Nordic SME.


Kvix drar nytta av de två enorma trenderna; hälsa och livestreaming. Sedan december 2020 har medlemsantalet ökat från 5 600 till 43 000. Medlemmarna får helt gratis delta i livestreamat välmående och föreläsningar, ledda av de 50 streamers som hittills anslutit sig till Kvix.

Bolaget får intäkter genom premiummedlemskap, som över 1 800 personer hittills tecknat, men också genom partnersamarbeten och intäktsdelning på medlemmarnas bidrag till streamers. Målet är att under 2022 uppnå 10 000 premiummedlemmar och 100 000 medlemmar totalt.

Teamet på Kvix består av flera erfarna personer inom viktiga områden som marknadsföring och UX-design. Grundaren och VD:n Johan Thomasson är en serieentreprenör som drivit bolag i 20 år och själv har ett stort hälsointresse.

I mars 2019 började jag fundera över det faktum att det inte fanns någon dedikerad plattform för hälsoinspiratörer online, trots den stora andel tränings- och välmåendevideor som aktiviteten på sociala medier består av. Kvix ska vara den givna streamingplattformen för wellness specifikt. Där kan våra streamers samla allt sitt material för att inspirera och engagera människor runt om i världen till en mer hälsosam och sund livsstil,” säger Johan Thomasson.

Koppla av eller träna hemma under ledning av streamers med passion för välmående och hälsa

Trenden med hemmaträning blommade ut ordentligt under pandemin och håller i sig tack vare smidigheten. Med endast en skärm och internetuppkoppling kan du delta när och varifrån du vill. Utbudet på Kvix varierar från nybörjarvänligt till tuffa utmaningar. Bland annat kan du delta i yoga, styrka, kondition, andning och mindfulness.

Många av Kvix streamers och föreläsare är välkända influencers och fitnessprofiler. Medlemmar och streamers kan interagera med varandra genom kameran för att ge och få feedback. Som Kvix Premium-medlem får du tillgång till det livesända utbudet i efterhand. Utbudet på det Kvix kallar Anytime ökar hela tiden.

Personliga möten och feedback i realtid

På plattformen kan hälsoinspiratörer dela med sig av kunskaper och erfarenheter, personligen möta följare och ge feedback i realtid. Samtidigt kan en bredare publik hitta inspirerande personer och med låg tröskel delta i en interaktiv gemenskap för både erfarna och oerfarna hälsoentusiaster,” säger Johan Thomasson.

I samband med notering på Nordic SME genomför nu Kvix en nyemission om 26 miljoner kronor. 11 miljoner kronor av emissionsbeloppet har förinbetalats i form av ett brygglån i juni 2021, där långivarna åtagit sig att kvitta lånet, inklusive en ränta om tio procent, mot aktier i emissionen. Företaget ska bredda och utveckla verksamheten genom marknadsföring och genom teknisk utveckling av plattformen med målet att öka antalet medlemmar. Ett första steg på den stundande tillväxtresan är lanseringen av Wellstar – världens första talangtävling för wellness-streamers!

Streamingplattformar och fitnesstrenden växer kraftigt


Målet för Kvix är att driva en marknadsledande plattform och mötesplats för välmående, där medlemmarna aktivt kan interagera med streamers. Intresset märks inte minst på de över 20 000 följare som Kvix har i sina sociala kanaler och på appen som har laddats ner över 10 000 gånger under sina fem första månader efter lansering.

Digitaliseringen är fortsatt stark, särskilt inom branscherna hälsa och fitness där allt fler inser fördelarna med välmående online. Marknaden för onlineträning värderades år 2019 till 6 miljarder USD globalt och väntas ligga på 60 miljarder USD år 2027. Ökad hälsomedvetenhet, en växande fitnessmarknad och en stor ökning av antalet användare på streamingplattformar bedöms ge Kvix goda förutsättningar att fortsätta växa.

Erbjudandet i sammandrag

  • Marknadsvärde (pre-money): 35,0 MSEK
  • Teckningsperiod: 12 november – 25 november 2021
  • Teckningskurs: 7 SEK per aktie
  • Emissionsvolym: 26,0 MSEK
  • Minsta teckningspost: 750 aktier motsvarande 5 250 SEK
  • Teckningsåtaganden: Erbjudandet omfattas till 73,1 procent, motsvarande 19,0 MSEK, av teckningsförbindelser.
  • Lock-up: 100 procent av aktierna före erbjudandet och 77,2 procent av aktierna efter erbjudandet under förutsättningen att erbjudandet fulltecknas.
  • Preliminär första dag för handel: 6 december 2021
  • Handelsplats: NGM Nordic SME
Teckna via Avanza Teckna via Nordnet Teckna med BankID Teckningssedel Teaser Memorandum Hemsida


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Kvix

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt