24Storage ökade omsättningen och minskade förlusten i det andra kvartalet

Nyhet

24Storage ökade omsättningen och minskade förlusten i det andra kvartalet

Self storage-bolaget 24Storage redovisar ökande omsättning och minskad förlust i det andra kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 23,3 procent till 21,2 miljoner kronor (17,2).

Rörelseresultatet blev -5,3 miljoner kronor (-7,5).

Resultatet före skatt var -9 miljoner kronor (-12).

Resultatet efter skatt blev -8,8 miljoner kronor (-12).

Resultat per aktie hamnade på -0,59 kronor (-1,52).

24Storage vd Fredrik Sandelin uppger att intäkterna ökade till följd av en ökad beläggning, tillförd kapacitet och högre priser på bolagets befintliga anläggningar.

"Covid-19 kommer troligen att påskynda den pågående transformeringen av beteenden och snabba på utvecklingen. Allt mer arbete kommer att utföras hemifrån, även när samhället har återgått till det normala igen. Detta kommer i sin tur leda till att fler personer måste inreda ett hemmakontor, vilket skapar ökad efterfrågan på förrådsutrymme då bostadsyta konverteras till arbetsyta. Ett annat område som väntas öka är e-handeln", uppger Sandelin gällande coronapandemins inverkan på bolaget.

24Storage, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning21,217,223,3%
Rörelseresultat-5,3-7,5
Resultat före skatt-9-12
Nettoresultat-8,8-12
Resultat per aktie, kronor-0,59-1,52

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om 24Storage

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien 24Storage

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev