Nyhet

24Storage ökade omsättningen och minskade förlusten i det andra kvartalet

Self storage-bolaget 24Storage redovisar ökande omsättning och minskad förlust i det andra kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 23,3 procent till 21,2 miljoner kronor (17,2).

Rörelseresultatet blev -5,3 miljoner kronor (-7,5).

Resultatet före skatt var -9 miljoner kronor (-12).

Resultatet efter skatt blev -8,8 miljoner kronor (-12).

Resultat per aktie hamnade på -0,59 kronor (-1,52).

24Storage vd Fredrik Sandelin uppger att intäkterna ökade till följd av en ökad beläggning, tillförd kapacitet och högre priser på bolagets befintliga anläggningar.

"Covid-19 kommer troligen att påskynda den pågående transformeringen av beteenden och snabba på utvecklingen. Allt mer arbete kommer att utföras hemifrån, även när samhället har återgått till det normala igen. Detta kommer i sin tur leda till att fler personer måste inreda ett hemmakontor, vilket skapar ökad efterfrågan på förrådsutrymme då bostadsyta konverteras till arbetsyta. Ett annat område som väntas öka är e-handeln", uppger Sandelin gällande coronapandemins inverkan på bolaget.

24Storage, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning21,217,223,3%
Rörelseresultat-5,3-7,5
Resultat före skatt-9-12
Nettoresultat-8,8-12
Resultat per aktie, kronor-0,59-1,52

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om 24Storage

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien 24Storage

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt