Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ABB

ABB planerar att knoppa av elbilsladdnings-verksamhet för egen börsnotering - Reuters

Kraft- och automationsbolaget ABB planerar att knoppa av sin elbilsladdnings-verksamhet och notera verksamheten som eget bolag på börsen. Det uppger källor till Reuters.

Elbilsladdnings-verksamheten, som producerar snabba laddningsmöjligheter för bilar och bussar, kan i en eventuell börsnotering komma att värderas till 3 miljarder dollar enligt Reuters källor.

ABB har tidigare nämnt planer på en separat notering för verksamheten, men det har inte pratats om vid vilken exakt tidpunkt det kan bli av. Enligt ABBs vd Björn Rosengren kommer koncernen behålla en majoritetsandel i elbilsladdnings-verksamheten.

Verksamheten har stark medvind från EU som uttalat ett mål om att 1 miljon laddningsstationer för elfordon ska vara installerade vid 2025 och 3 miljoner vid 2030. Vilket är ett betydligt större antal än de 225 000 laddningsstationerna som fanns under 2020.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om ABB

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ABB

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt