Abbotts resultat bättre än väntat under första kvartalet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Abbotts resultat bättre än väntat under första kvartalet

Amerikanska läkemedelsbolaget Abbott redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Justerat resultat per aktie var högre än väntat. Bolaget håller fast vid vinstprognosen.

Omsättningen steg 35,3 procent till 10,46 miljarder dollar (7,73). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 10,69.

Justerat resultat per aktie blev 1,32 dollar (0,65), vilket är 3,9 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 1,27.

För helåret spår bolaget fortsatt en justerad vinst per aktie på minst fem dollar. Väntat var 5,06 dollar enligt Factset.

Abbott, BUSDQ1-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ1-2020Förändring
Nettoomsättning10,4610,69-2,2%7,7335,3%
Resultat per aktie, justerat, USD1,321,273,9%0,65103,1%
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM005DF77-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Abbott Laboratories

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Abbott Laboratories

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev