Nyhet

ABN

ABN Amro ökade nettoresultatet mer än väntat i tredje kvartalet

Nederländska bankjätten ABN Amro redovisar en högre nettovinst än väntat i det tredje kvartalet.

De totala intäkterna uppgick till 1 734 miljoner euro (2 207). Rörelsekostnaderna uppgick till 1 301 miljoner euro (1 357).

Rörelseresultatet före kreditförluster blev 432 miljoner euro (850). Nettoresultatet blev 343 miljoner euro (301), väntat var 147 miljoner euro enligt en sammanställning av analytikerestimat som bolaget låtit göra.

ABN Amro diskuterar med centralbanken kring möjligheten att börja återköpa aktier under det första kvartalet nästa år. Banken började med utdelningar så sent som för en månad sedan.

ABN Amro har den nederländska staten som majoritetsägare efter att staten tvingades att rädda banken under finanskrisen.


ABN Amro, MEURQ3-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ3-2020
Intäkter1 7342 207
Rörelsekostnader1 3011 357
Rörelseresultat före kreditförluster432850
Nettoresultat343147133,3%301
Konsensusdata från bolaget

http://media.finwire.com/media/FWM0069401-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ABN AMRO Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ABN AMRO Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt